Passo del Sud Appassimento Puglia

Fles 10,95 / Doos 62,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)

Passo del Sud Appassimento Puglia uit Den Bosch

Wilt u genieten van de Passo del Sud Appassimento Puglia, vol rood van kleur, in Den Bosch of een andere woonplaats? Bestel deze dan bij ons! Wij zullen deze Passo del Sud wijn zo snel mogelijk en zeer zorgvuldig naar u versturen vanuit onze wijnwinkel zodat u snel van deze wijn kunt genieten.

Bijzondere Passo del Sud wijn met een volle smaak

Een van onze wijnen is de Passo del Sud wijn. In de geur herkent u een zwoele toon, gestoofde pruimen en rijp fruit. Een ronde inzet, niet te zwaar maar wel met veel fruit met een klein zoetje. De nasmaak is rond, zwoel en aangenaam. De druiven worden met de hand geoogst en worden in kleine kratjes gedurende vier weken op een lage temperatuur opgeslagen in de ‘fruttaia’. Hierdoor drogen de druiven in en ontwikkelen specifieke aroma’s. Na de vergisting in roestvrij stalen tanks rijpt de wijn acht tot tien maanden op vaten van Frans eikenhout. Deze Passo del Sud wijn heeft een zeer unieke smaak. We zullen de wijn met veel aandacht naar u versturen. Ook hebben wij nog meer bijzondere wijnen in ons assortiment, zoals de Merlot wijn.

Bestel veilig en eenvoudig uw wijn

Wij begrijpen het als u niet kunt wachten om deze heerlijke Passo del Sud wijn uit onze wijnhandel te proeven. Bestel dus snel deze heerlijke rode wijn. Dit blijft één van onze favorieten bij Bell Wines en daarom hopen wij dat deze wijn u net zo goed zal bevallen. Mocht u nog meer bijzondere wijn willen proeven, kijk dan eens naar het proefpakket van ons Bell Wines Private Label. Voor vragen over de Passo del Sud of andere wijn kunt u ons bellen op 06-10377765.   PASSO DEL SUD KAN MET VERSCHILLENDE LABELS WORDEN GELEVERD. DE SAP IS HETZELDE MAAR HET LABEL KAN AFWIJKEN.

Viabore, Rosso Piceno,
Italië

Fles 7,95 / Doos 45,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Viabore, Rosso Piceno, Italië, Intens robijnkleurig. In de neus mild fruit van kersen. Zachte, innemende smaak, droog, vol en fruitig, zeer elegant met een klein bitter in de afdronk.De oogst is handmatig en vindt plaats rond half oktober, voor deze Viabore is het rendement zo’n 90 hl/ha. De vergisting in roestvrij stalen tanks op gecontroleerde temperatuur duurt 8 à 10 dagen. De wijn blijft hierna op roestvrij staal en wordt in het voorjaar gebotteld. Wat betreft de foto; Op de foto  staat de Viabore afgebeeld met het “online” etiket. In de horeca wordt een ander etiket gepresenteerd. De inhoud van de fles wijn is hetzelfde.

DeCanal Pinot Grigio
Rosé

Fles 7,50 / Doos 41,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Wat opmerkelijk is voor deze wijn is de lichte roze kleur, verkregen uit de koperkleurige schillen van de pinot grigio druif. In zijn neus vol rood fruit van bosaardbeien en iets bloemig. In de smaak fris rood fruit, licht romig en kruidig en heerlijk soepel met een verkwikkende afdronk. De familie van de pinot druif kent de witte pinot blanc, de rode pinot noir en de 'grijze' pinot gris, waarvan de schil bij voldoende rijpheid een iets bruine, koperachtige kleur heeft, net voldoende om de wijn een lichte blos (blush) mee te geven.

Pinot Grigio delle Venezie ‘Gregoris’

51,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
FlesDoos (6 flessen)
Strogeel van kleur met groene tinten. Verfijnde geur, waarin iets van hooi en tonen van geroosterde amandelen, walnoten. Soepele, heerlijk elegante smaak, aangenaam vol met een milde afdronk. Het rendement per hectare van deze wijn is 80 hl, de leeftijd van de wijnstokken is 10 jaar. De wijngaard van 14 ha groot ligt in de regio van Udine. Eind augustus wordt met de hand geoogst. Na het ontstelen vindt aansluitend een zachte persing plaats, waarna de vaste delen in de most bezinken. Na toevoeging van geselecteerde gist vindt de gisting plaats in roestvrij stalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 12 graden. Na een lichte klaring wordt de wijn in januari volgend op de oogst gebotteld. Als aperitief, prima huiswijn, bij lichte visgerechten, blank vlees en gevogelte, frisse salades, asperges, groentegerechten, antipasti.

NEGRO Roero Arneis
DOCG Serra Lupini

Over deze wijn

De Druivenstokken van de Arneis-druif staan op zo'n 300m hoogte, gericht op het zuidwesten. De ondergrond is van kalk en zand. Tijdens de oogst, die in september plaats vindt, krijgt 20% van de Arneis schilweking gedurende 8-10 uur. Daarna volgt de vergisting op RVS bij 15-17 °C. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De wijn wordt nog 4 maanden op de lies gehouden onder regelmatige battonage. Indien liggend bewaard, kan deze Roero Arneis 4 tot 5 jaar na de oogst gedronken worden. De intens strogele kleur van de Roero Arneis heeft een bouquet van geel fruit gecombineerd met acacia-bloemen en tropisch fruit. Het mondgevoel is zacht en intens met een smaakvolle en minerale finish.

Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.

Marilenghe
Chardonnay

Italiaanse Chardonnay-wijnen zijn een perfecte keuze voor liefhebbers van fruitige en zachte smaken. Met hun subtiele hints van peer, meloen en citrus, zijn deze wijnen een verfijnde aanvulling op elke maaltijd. Bovendien zijn Italiaanse Chardonnay-wijnen bekend om hun fijne balans tussen zoetheid en zuur, wat ze een aangename en verfrissende ervaring maakt. Proef de rijke culturele traditie van Italië met elke slok en ontdek de unieke smaken die deze wijnen te bieden hebben. Wijn met een grote persoonlijkheid, de finesse en de aromatische intensiteit van deze Chardonnay kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan duizend smaken

Calitro Ausilio Susumaniello I.G.P

Fles 17,95 / Doos 105,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Susumaniello druiven afkomstig van 10 jaar oude stokken uit het meest Zuidelijke deel van Puglia. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. De druiven voor deze wijn worden in kleine batches geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven in perfecte staat de kelders bereiken. Na productie rijpt deze wijn nog kort op een combinatie van Franse en Amerikaanse barriques om de wijn lichte tonen van vanille mee te geven en de wijn een zachter, ronder profiel te geven. In de neus biedt deze wijn intens aroma's van overrijp donker fruit waaronder bramen met een zeer lichte hint van kruiden die de wijn spanning geeft. De smaakbeleving is zacht, relatief fris en biedt tegelijkertijd een aangename body. De afdronk houdt lang aan en doet verfijnd aan. Door het veelzijdige karakter van deze week is zij perfect te serveren bij allerlei gerechten, maar doet zij het ook bijzonder goed bij de borrel, al dan niet met hapjes zoals jonge kazen of charcuterie. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Calitro Ausilio Primitivo di Manduria D.O.P

Deze stevige, donker gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo di Manduria druiven afkomstig van 30 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast. Door de leeftijd van de wijnstokken verkrijgt deze wijn meer concentraat en een diep, rijk smaakprofiel. In de uitnodigende neus biedt deze wijn onder meer duidelijke tonen van zondoorstoofde zwarte kersen, karamel en vanille. De smaakbeleving is al even zo rijk als de neus met wederom veel rijp donker fruit en duidelijke tonen van houtrijping. De lang aanhoudende afdronk is vol, soepel en rijp. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gerijpte kazen, stoofpotjes en gerechten van wild vlees. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.  

Primitivo ‘Posidone’

Fles 9,75 / Doos 58,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
FlesDoos (6 flessen)

Donkerrood van kleur. In de geur een toon van vanille, fruit en chocolade. Een intense en volle smaak met veel zwart en rood fruit met zachte tannines en een lange finale.

Het wijngebied Apulië, Italiaans Puglia, ligt in het uiterste zuiden van Italië, het vormt op de landkaart de hiel en hak van de laars en is een van de grootste wijngebieden van Italië. Ooit werden de donkergekleurde wijnen met veel alcohol gebruikt om bij misoogsten in Italië maar ook elders in Europa magere wijnen meer kleur en body te geven. Maar sinds enkele decennia is Apulië een 'hot' item bij de wijnliefhebbers. EU subsidies en nieuwe inzichten en technieken hebben ervoor gezorgd dat er wel degelijk goede tot zeer goede wijnen gemaakt kunnen worden, zowel in wit als rood. Het landschap is nogal vlak, de temperatuur kan hier enorm oplopen, de koelte komt van de Middellandse en Ionische zee. De productie betreft veelal rode wijnen, succesvolle rassen als de negroamaro en de primitivo zijn toonaangevend. Veel kleine producenten zijn actief, zij bieden vaak karaktervolle wijnen van een goede tot zeer goede kwaliteit.

Calitro Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva

Deze donkerpaars gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven afkomstig van 60 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt hieruit zijn tonen van karamel, vanille en toast. Ook wordt door deze houtrijping de kruidige toon die Primitivo van zichzelf biedt verder versterkt en dit geeft de wijn diepgang, kracht en karakter. Ook de bijzonder hoge leeftijd van de wijnstokken maakt dat de Primitivo druif in dit geval een meer geconcentreerd karakter biedt en daardoor een wijn met veel concentraat en rijke, diepe tonen. De neus biedt een intens rijp karakter van donker fruit waaronder zwarte kersen en een hint van pruimen gecomplementeerd door een vleugje kruiden. De smaakbeleving is vol, rijp en stevig met een soepel karakter en dat maakt deze wijn tot een waar genot voor de smaakpapillen. De lange afdronk doet intens nagenieten en verlangen naar meer. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse gerijpte kazen, volle pastagerechten, gerechten van wild vlees en stoofpotjes. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Calitro Ausilio Negroamaro Salento I.G.P

Fles 17,95 / Doos 105,00
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep donkerrode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven afkomstig van 20 jaar oude stokken uit één van de bekendste regio's voor de Negroamaro druif: Salento. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Negroamaro worden uitsluitend de beste druiven handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast die met name in de achtergrond aanwezig zijn. In de neus komt verder een lichte toon van kruiden naar voren, aangevuld door tonen van intens rijp rood fruit die doen denken aan frambozenjam en rode bessen. De smaakbeleving is zacht, rijp en licht filmend met wederom veel rijp rood fruit en een bijzonder aangename, soepele dronk. De afdronk houdt lang aan en is al even zo soepel als de smaakbeleving. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met stevige vleesgerechten en volle, romige kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.  

Marilenghe
Ribolla Gialla

Fles 15,95 / Doos 93,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Ribolla Gialla is een witte wijndruif die het meest wordt geteeld in de regio Friuli in het noordoosten van Italië. De druif wordt ook gevonden in Slovenië, waar hij bekend staat als Rebula. In Friuli gedijt de druif in de regio rond Rosazzo en Gorizia. In Slovenië wordt de druif prominent verbouwd in de regio Brda. De witte wijn gemaakt van de Ribolla Gialla druif heeft een typische diepe kleur met een hoge zuurgraad en florale toetsen. Als de wijn veroudert kunnen er nootachtige aroma's zich ontwikkelen. In Griekenland krijgt de wijn citrus toetsen.