Onze wijntips uit Den Bosch

Als u ernaar streeft om het beste uit uw wijn te halen, kijk dan zeker even naar deze wijntips die wij door de jaren heen hebben opgedaan in ons restaurant in Den Bosch. Onze inkopers gaan regelmatig bij onze partners op bezoek. Samen worden nieuwe jaargangen geproefd en de huidige trends besproken. Zo vinden we de beste wijnen, tegen de voordeligste prijzen, voor u! Maar om hier optimaal van te kunnen genieten, wilt u wellicht wat meer weten over hoe u de wijnen het best kunt drinken. Welke glazen gebruikt u het best voor welke wijnen? En wanneer moet u welke wijn decanteren?Lees al onze wijntips, die wij door jarenlange ervaring in Den Bosch hebben opgedaan, voor een optimale wijnbeleving. Geniet gegarandeerd!

De beste wijntips komen uit onze slijterij in Den Bosch

Het maakt echt uit welk wijnglas u gebruikt bij een bepaalde soort wijn. Uw smaakbeleving zal zeker anders zijn wanneer u een ander glas gebruikt voor dezelfde wijn. Wanneer u het juiste glas gebruikt bij de juiste wijn blijven de natuurlijke aroma’s behouden. Hierdoor proeft u de wijn beter, omdat de echte smaak in uw mond loskomt. Lees snel verder voor al onze wijntips, opgesteld in Den Bosch.

Witte wijnglazen

Het witte wijnglas staat bekend om zijn smalle kelk. Hierdoor komt er zo min mogelijk zuurstof bij de wijn, waardoor de aroma’s langer bewaard blijven. Ook zorgt het smalle glas ervoor dat de wijn langer koel blijft.

Rode wijnglazen

Bij rode wijn is het de bedoeling dat de wijn in aanraking komt met zuurstof. Het rode wijnglas is ontworpen met een brede kelk, waardoor de smaak en reuk van de wijn verrijkt wordt. De wijn vloeit hierdoor intens op de tong. Meestal is de bol van de kelk breed ontworpen, zodat u de wijn goed kunt walsen.

Champagneglazen

Deze wijn uit de wijnstreek Champagne in Frankrijk wordt veelal gebruikt bij feestelijke gelegenheden. Niet iedereen is het eens over de vorm van het champagneglas. Moet de champagne geserveerd worden in een flûte of toch in een breed en laag coupeglas? Vele kenners beweren dat het bij een flûte gaat om de uitstraling van het champagne drinken, maar onderzoek verklaart dat er wel degelijk verschil in zit. Bij het smalle glas worden de bubbels immers langer behouden, waardoor u meer plezier heeft van het drinken van champagne.

Mousserende wijnglazen

Champagneglazen hebben een grote overeenkomst met de mousserende wijnglazen. Echter wordt er onder mousserende wijnen niet alleen champagne, maar ook prosecco, cava, enzovoorts verstaan. Bij deze wijnen draait het er om dat de bubbels zo lang mogelijk worden behouden. Hiervoor is het lange en smalle glas de beste optie.

Decanteren is het overschenken van wijn in een glazen karaf. Het wordt ook wel karafferen genoemd. Kende u deze term al? Deze wijntips hebben wij geleerd door jarenlange horeca-ervaring in Den Bosch.

Men decanteert vaak wat oudere wijn om de droesem (het bezinksel) van de wijn te scheiden, of om lucht bij de wijn te laten komen, zodat de wijn zich opent en zichzelf zachter presenteert. Oudere wijnen hebben wat meer zuurstof nodig om tot dit effect te komen en daarom wordt de wijn vaak ook nog gewalst in de karaf.

Er bestaat een grote kans dat u geen wijnkelder bezit. Dus wat is dan de beste plek voor uw wijncollectie? Iedereen die wel eens in een wijnkelder is geweest, weet dat het er koel is. Warmte is de grootste vijand van wijn, dus zet uw wijn koud. Aangezien koelte de wijn niet aantast is de koelkast de meest veilige plek. Met een wijnklimaatkast kunt u de temperaturen van uw favoriete wijnen optimaal reguleren voor een uitstekende smaakbeleving. Was u al bekend met deze wijntip?

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar er zijn bepaalde soorten wijnen en gerechten die uitstekend te combineren zijn. We geven u de beste wijntips die wij door onze jarenlange ervaring in ons restaurant in Den Bosch hebben opgedaan. Probeer deze tips eens uit met ons proefpakket bestaande uit witte, rode en rosé wijn.

Witte wijn

Witte wijn kunt u eigenlijk het hele jaar drinken. In de zomer is het lekker verfrissend, maar in de winter kunt u een witte wijn ook heel goed drinken bij een diner. Vaak geldt: hoe lichter het vlees, hoe witter de wijn. Witte wijn valt dus goed te combineren met kalkoen of kip, maar witte wijn is ook een goede keuze in combinatie met vis.

Rode wijn

Rode wijn wordt gemaakt van blauwe druiven. De kleurstoffen van de druiven en de leeftijd van de wijn bepalen de kleur. De ene is wat zwaarder dan de andere en past weer beter bij bepaalde gerechten. Staat er rundvlees op het menu? Kies dan voor een rode wijn. De regel hier is: hoe vetter het vlees, hoe voller de wijn. Als u het stuk vlees met een bepaalde saus serveert, kunt u de wijn hier ook apart op aanpassen of zelfs een beetje van de wijn die u bij uw gerecht drinkt, verwerken in de saus die u bij uw stuk vlees presenteert. Probeer de Passo del Sud Appassimento Puglia eens, één van onze favorieten.

Rosé

Rosé is een wijn die voornamelijk in de zomer wordt gedronken. Er zijn vele verschillende soorten rosé; van een borrelrosé tot een zoete kruidige wijn. Doordat er zoveel diverse stijlen zijn, kunt u de wijn bij verschillende gerechten drinken. Een lichtroze rosé doet het heel goed bij een frisse salade. Gaat u barbecueën? Zet dan ook snel de rosé koud. Onze absolute favoriet is de Domaine Val D’astier!

Ervaar de ultieme wijnervaring door eenvoudig te bestellen

Wij geven met veel liefde onze wijntips aan u door, vanwege onze jarenlange ervaring in ons restaurant in Den Bosch. De beste wijnervaring kunt u bereiken door deze wijntips na te leven. Wij hopen dat u er iets van heeft geleerd en adviseren u om nieuwe wijnen te gaan proeven zoals met de wijnen uit onze wijnpakketten. Mocht u geïnteresseerd zijn om nog meer te leren over wijn, word dan Bell Wines member! Voor eventuele vragen, mag u ons altijd bellen op 06-10377765.

Shopping cart close