Pinot Grigio delle Venezie ‘Gregoris’

51,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
FlesDoos (6 flessen)
Strogeel van kleur met groene tinten. Verfijnde geur, waarin iets van hooi en tonen van geroosterde amandelen, walnoten. Soepele, heerlijk elegante smaak, aangenaam vol met een milde afdronk. Het rendement per hectare van deze wijn is 80 hl, de leeftijd van de wijnstokken is 10 jaar. De wijngaard van 14 ha groot ligt in de regio van Udine. Eind augustus wordt met de hand geoogst. Na het ontstelen vindt aansluitend een zachte persing plaats, waarna de vaste delen in de most bezinken. Na toevoeging van geselecteerde gist vindt de gisting plaats in roestvrij stalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 12 graden. Na een lichte klaring wordt de wijn in januari volgend op de oogst gebotteld. Als aperitief, prima huiswijn, bij lichte visgerechten, blank vlees en gevogelte, frisse salades, asperges, groentegerechten, antipasti.

Sancerre Fusion Léa et Rémi Joulin

Fles 19,95 / Doos 117,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze Sancerre uit de Loire Vallei heeft een bleekgele kleur en gouden glinstering. In de neus is deze intens, met een geur van gedroogd citrus en gerijpt exotisch fruit. Na het walsen onthullen de subtiele noten van oregano en tijm. Het tikje vanille brengt complexiteit. Smaak en geur komen perfect samen in deze wijn, met een klein vetje en toch frisheid. Een mooie wijn die dankzij de mineraliteit ervoor zorgt dat deze perfect past bij alle smaken van de zee. Drink  Sauvignon Blanc op een temperatuur van 8-10°C.

Lekker bij Zeevruchten

Een mooie wijn die dankzij de mineraliteit ervoor zorgt dat deze perfect past bij alle smaken van de zee.

Op dronk

Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.

Loiredal in Frankrijk

Deze Sancerre wordt gemaakt in het Loiredal, Frankrijk. De Loire Valley staat bekend om de twee iconische wijnen: Pouilly Fume en Sancerre. Bijna alle wijnen uit het Loiredal zijn gemaakt van Sauvignon Blanc druiven.

Sauvignon Blanc Calmel & Joseph

Fles 10,95 / Doos 59,95
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
De Sauvignon Blanc van Calmel & Joseph is heel fris, rond en fruitig. Complexiteit en frisheid vermengen zich op een zeer aangename manier. Drink  Sauvignon Blanc op een temperatuur van 8-10°C.

Lekker bij de borrel en bij Zeevruchten

De Sauvignon Blanc is lekker bij de borrel, bij zeevruchten, bij vis en bij geitenkaas.

Op dronk

Je kunt de wijn nu drinken en tot 2025 bewaren.

Languedoc Roussillon in Frankrijk

Onze Sauvignon Blanc wordt gemaakt door het beroemde en bekroonde Domaine Calmel & Joseph uit de Languedoc Roussillon. De wijngaarden zijn gelegen in 3 delen van de Languedoc-wijngaard: terroir van de Middellandse Zee, de Oceanische Pyreneeën en de Pyreneeën. Kalkrijke en grindachtige bodems. Hierdoor is er een grote complexiteit in de balans van deze Sauvignon Blanc.

Calmel & Joseph
Malbec

Fles 10,95 / Doos 59,95
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze malbec heeft een prachtige paarsrode kleur met een heldere glans en typische aroma’s voor deze druif, zoals kruiden, buxus en sappig rood fruit. Tonen van geroosterde noten, cacao en een vleugje vanille komen naar boven in de afdronk. In de mond is deze wijn heerlijk zacht met hints van koffie, kruiden zoals witte peper, saffraan en kokos, harmonieus verpakt in zijdezachte tannines. Een wijn met een natuurlijke frisheid die in combinatie met een uitstekende rijpheid balans en kracht biedt.

Calmel & Joseph
Pinot Noir

Fles 10,95 / Doos 59,95
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Kersenrode kleur met een mooie glans. De neus is zeer fruitig op deze vintage, nog steeds op kersen, granaatappel en klein rood fruit, maar er zijn ook tonen van leer en kruiden. De mond is fris, soepel, de subtiele tannines van Pinot Noir drukken zich harmonieus uit om plaats te maken voor een afdronk op een mooie spanning. Altijd die tonen van rood fruit die zich vermengen met licht kruidige tonen. Een wijn die zijn oorsprong bevestigt, maar die het meest majestueuze van deze druivensoort respecteert.

Terroir

Kalksteenklei met 20% rode, ijzerhoudende, witte en grijze klei. De bodems zijn licht zanderig, waardoor een goede beluchting en goede drainage mogelijk is. De wijngaard ligt op een hoogte van 250 m, waardoor een aanzienlijke thermische amplitude tussen dag en nacht mogelijk is. Dit bevordert de ontwikkeling van Pinot Noir.

Marilenghe
Ribolla Gialla

Fles 15,95 / Doos 93,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Ribolla Gialla is een witte wijndruif die het meest wordt geteeld in de regio Friuli in het noordoosten van Italië. De druif wordt ook gevonden in Slovenië, waar hij bekend staat als Rebula. In Friuli gedijt de druif in de regio rond Rosazzo en Gorizia. In Slovenië wordt de druif prominent verbouwd in de regio Brda. De witte wijn gemaakt van de Ribolla Gialla druif heeft een typische diepe kleur met een hoge zuurgraad en florale toetsen. Als de wijn veroudert kunnen er nootachtige aroma's zich ontwikkelen. In Griekenland krijgt de wijn citrus toetsen.

Calmel & Joseph
Viognier

Fles 10,95 / Doos 59,95
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Calmel & Joseph Viognier, een witte wijn die uitsluitend op basis van viognier druiven gemaakt wordt, is afkomstig uit Languedoc. De druiven zijn afkomstig van drie wijngaarden met eigen bodemsamenstellingen, wat bijdraagt aan het complexe en goed gebalanceerde karakter van deze witte wijn. Een bijzonder detail is dat de druiven uitsluitend 's nachts geoogst worden om de aroma's zo goed mogelijk te behouden, wat de uiteindelijke kwaliteit van de wijn ten goede komt. Calmel & Joseph Viognier beschikt over klassieke viognier aroma's, zoals abrikozen en perzik met een vleugje van bloemen. De smaak valt op door een fraaie balans tussen fruit en minerale invloeden, wat de inleiding naar de afdronk vormt die eveneens fruitig is. Op de achtergrond vind je hierbij licht florale invloeden terug.

Calmel & Joseph
Chardonnay

Fles 10,95 / Doos 59,95
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze Chardonnay wordt gemaakt door het beroemde en bekroonde Domaine Calmel & Joseph uit de Languedoc Roussillon. Het Domaine ligt op het kruispunt van geologische en klimatologische invloeden van Corbières, Limoux en La Malepère, Cabardès en Minervois. De wijn is gemaakt van 100% Chardonnay druiven. De druiven worden twee keer 's nachts geoogst. Een vroege oogst om frisheid in de wijn te hebben, dan vijftien dagen later om een ​​goede concentratie en meer aroma's te krijgen. Na de oogst rijpt de wijn 3 maanden in Eikenhouten vaten. LET OP: Deze wijn heeft tijdelijk een ander etiket!

Chateau Clementina Rosé

Fles 15,50 / Doos 89,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Château Clémentina Rosé 2024 – AOP Côtes de Provence – Biologisch – Triangle d’Or Deze elegante rosé komt van een familiedomein van 20 hectare, liefdevol gerund door Daniel Dutto en zijn twee zonen Jeoffrey en Benjamin. Ze vernoemden het château naar hun grootmoeder Clémentina – een eerbetoon dat net zo warm aanvoelt als de wijn zelf. De wijngaarden liggen in het hart van het befaamde Triangle d’Or, een uitzonderlijk terroir tussen Cuers, Puget-Ville en Pierrefeu. Dankzij de biologische werkwijze en het mediterrane klimaat toont deze rosé een perfecte balans tussen frisheid en verfijning. Druivenrassen: Grenache & Cinsault Smaakprofiel: Licht en elegant, met tonen van rood zomerfruit, een vleugje citrus en een zachte minerale afdronk. Ideaal bij: lichte salades, gegrilde vis, sushi of als aperitief onder de zon.

Mas de Pampelonne Elegance Rosé

Fles 16,50 / Doos 95,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Mas de Pampelonne rosé, Élegance AOP Côtes de Provence Presqu’île de Saint-Tropez Het domein ligt in Ramatuelle en strekt zich uit langs de oostkant van het strand van Pampelonne. Dicht bij de Middellandse Zee profiteert de wijngaard van een terroir dat voornamelijk uit zand bestaat. Het klimaat is typisch mediterraan, met een uitzonderlijke hoeveelheid zonuren. De sterke maritieme invloed en de mistral bevorderen een optimale rijping van de druiven onder uitstekende hygiënische omstandigheden. Afkomstig van een selectie van de beste percelen van het domein en biologisch gecertificeerd, belichaamt de cuvée ÉLÉGANCE de kwaliteit van een uitzonderlijk terroir – zanderig en maritiem – en het vakmanschap van Mas de Pampelonne. Evenwichtig en licht zilt, zal deze hoogwaardige rosé u verleiden met zijn grote finesse en frisheid.

Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Tempranillo 

Fles 12,50 / Doos 71,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Bodega Cuatro Rayas Bodega Cuatro Rayas kent een lange historie. In 1935, vlak voor het losbarsten van de burgeroorlog, besloten wat wijnboeren in het afgelegen plekje La Seca, in de omgeving van Valladolid, samen te gaan werken. Sindsdien is er veel gebeurd: andere wijnboeren sloten zich aan en de naam van de bodega werd een aantal malen gewijzigd. Belangrijk was dat in 1971 César Pietro zich bij Cuatro Rayas aansloot en in 1975 Ángel Calleja, een van de leidende vinologen van Spanje, de technisch directeur en wijnmaker bij Cuatro Rayas wordt. De Bodega met het team Pietro en Calleja, twee grootheden in de Spaanse wijncultuur, krijgt een fraaie toekomst! Cuatro Rayas heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde Bodega die haar wijnen over de hele wereld verkoopt. En men blijft  investeren in de modernste technieken, zoals het ´s nachts machinaal plukken van de druiven. Dit bevordert het behoud van aroma´s en de kwaliteit van de druif. De bodega blijft trouw aan haar principes: wijn maken van goede kwaliteit met een goede prijs-kwaliteit verhouding en blijven zoeken naar vernieuwing. In 2019 wordt de huidige naam aangenomen: Bodega Cuatro Rayas. Het huis maakt thans een scala van wijnen: van frisse Verdejo's tot serieuze Ribera del Duero's en Rioja's. En men werkt veel biologisch en vegan! Voor de range "Cuatro Vendimias" wordt de selectie gemaakt door de beroemde vinoloog en wijnmaker Ángel Callega, een gereputeerde wijnmaker die inmiddels meer dan 45 jaar bij dit domein betrokken is! Vinificatie van de Cuarenta Vendimias Ribera del Duero Van het huis Cuatro Rayas treft men aan de bovenzijde van hun gamma wijnen aan met de toevoeging: Cuarenta Vendimias, een eerbetoon aan Ángel Callega, de beroemde wijnmaker die meer dan 40 jaar bij deze bodega heeft gewerkt als wijnmaker. En die nog steeds aan Cuatro Rayas verbonden is. Deze D.O Ribera del Duero is gemaakt van 100% Tempranillo druiven en rijpt 10 maanden op eiken. Kleur, geur en smaak van de Cuarenta Vendimias Ribera del Duero Deze Ribera del Duero heeft een intense kersenrode kleur met een vleugje purper. De neus is indringend en schoon, een tintje van zoethout en rijp zwart fruit. Rijpe pruim. In de smaak keert dit terug, met hints van mokka en roostering van het vat. Krachtig, complex, zachte tannines en een fraaie afdronk.

Cuatro Rayas Nave Sur
Verdejo

Fles 7,50 / Doos 41,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
“Het is toch maar een wondertje, dat maken van briesend fris wit op de Spaanse hoogvlakte. Bij de Ribera del Duero linksaf – of rechtsaf, dat hangt af van waar u vandaan komt – ligt de Ruedastreek, zacht golvend onder de schroeiende zon. De wijnmakers oogsten er ’s nachts, in de koudste uren van het etmaal, en laten de most vervolgens gecontroleerd koel vergisten, allemaal om ook de kwetsbaarste geuren te behouden. Deze Nave Sur rijpt vervolgens maandenlang op zijn eigen droesem, de ‘lie’, wat hem diepte geeft, zo’n smakkend lekkere onderlaag die je proeft als de eerste indrukken van citrus en anijs voorbij gewandeld zijn. Optimistisch tot de laatste druppel, wijn als een stralende zomerdag.”