Calitro Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva

Deze donkerpaars gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven afkomstig van 60 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt hieruit zijn tonen van karamel, vanille en toast. Ook wordt door deze houtrijping de kruidige toon die Primitivo van zichzelf biedt verder versterkt en dit geeft de wijn diepgang, kracht en karakter. Ook de bijzonder hoge leeftijd van de wijnstokken maakt dat de Primitivo druif in dit geval een meer geconcentreerd karakter biedt en daardoor een wijn met veel concentraat en rijke, diepe tonen. De neus biedt een intens rijp karakter van donker fruit waaronder zwarte kersen en een hint van pruimen gecomplementeerd door een vleugje kruiden. De smaakbeleving is vol, rijp en stevig met een soepel karakter en dat maakt deze wijn tot een waar genot voor de smaakpapillen. De lange afdronk doet intens nagenieten en verlangen naar meer. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse gerijpte kazen, volle pastagerechten, gerechten van wild vlees en stoofpotjes. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Calitro Ausilio Negroamaro Salento I.G.P

Fles 17,95 / Doos 105,00
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep donkerrode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven afkomstig van 20 jaar oude stokken uit één van de bekendste regio's voor de Negroamaro druif: Salento. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Negroamaro worden uitsluitend de beste druiven handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast die met name in de achtergrond aanwezig zijn. In de neus komt verder een lichte toon van kruiden naar voren, aangevuld door tonen van intens rijp rood fruit die doen denken aan frambozenjam en rode bessen. De smaakbeleving is zacht, rijp en licht filmend met wederom veel rijp rood fruit en een bijzonder aangename, soepele dronk. De afdronk houdt lang aan en is al even zo soepel als de smaakbeleving. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met stevige vleesgerechten en volle, romige kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.  

Calitro Ausilio Primitivo di Manduria D.O.P

Deze stevige, donker gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo di Manduria druiven afkomstig van 30 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast. Door de leeftijd van de wijnstokken verkrijgt deze wijn meer concentraat en een diep, rijk smaakprofiel. In de uitnodigende neus biedt deze wijn onder meer duidelijke tonen van zondoorstoofde zwarte kersen, karamel en vanille. De smaakbeleving is al even zo rijk als de neus met wederom veel rijp donker fruit en duidelijke tonen van houtrijping. De lang aanhoudende afdronk is vol, soepel en rijp. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gerijpte kazen, stoofpotjes en gerechten van wild vlees. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.  

NEGRO Roero Arneis
DOCG Serra Lupini

Over deze wijn

De Druivenstokken van de Arneis-druif staan op zo'n 300m hoogte, gericht op het zuidwesten. De ondergrond is van kalk en zand. Tijdens de oogst, die in september plaats vindt, krijgt 20% van de Arneis schilweking gedurende 8-10 uur. Daarna volgt de vergisting op RVS bij 15-17 °C. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De wijn wordt nog 4 maanden op de lies gehouden onder regelmatige battonage. Indien liggend bewaard, kan deze Roero Arneis 4 tot 5 jaar na de oogst gedronken worden. De intens strogele kleur van de Roero Arneis heeft een bouquet van geel fruit gecombineerd met acacia-bloemen en tropisch fruit. Het mondgevoel is zacht en intens met een smaakvolle en minerale finish.

Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.