Italië
Sorteren op
Antinori Pèppoli Chianti Classico
€27,95 - €61,70Prijsklasse: €27,95 tot €61,70
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles
Het Pèppoli estate van Antinori is een historisch estate inhet hart van de Chianti Classico. Peppoli staat bekend omde fruitige expressie en vertegenwoordigend het ChiantiClassico-terroir met de typerende bloemige en fruitigegeuren. Pèppoli werd voor het eerst geproduceerd in 1985en sinds 2013 wordt een deel van de oogst gevinifieerd inde kelders van Antinori nel Chianti Classico.
Antinori Tignanello
€177,50 - €1.050,00Prijsklasse: €177,50 tot €1.050,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles
Tignanello is dé icoonwijn van Antinori en eigenlijk vanheel Italië. Sinds de eerste oogst in 1971 is de wijn eenwereldwijd succes. Het is de grondlegger van de klassiekeSuper Tuscans en staat nog altijd aan de absolute top vanhet wereldwijde wijnlandschap. Tignanello heeft een langegeschiedenis en is zeer invloedrijk geweest in dewijnwereld. Zo was het de eerste Sangiovese die in kleineeikenhouten vaten rijpte en de eerste moderne rode wijndie gebruik maakte van niet-traditionele italiaansedruivenrassen zoals Cabernet Sauvignon en CabernetFranc in de blend. De productie van Tignanello is beperkttot alleen de meest gunstige jaargangen. Hierdoor werd erniet geproduceerd in 1972, 1973, 1974, 1976, 1984, 1992 en2002. Gelukkig zijn de technieken van het vinificatieproces in de 20e eeuw zo verbeterd dat echt ongunstigejaargangen zeldzaam zijn
Calitro Ausilio Negroamaro Salento I.G.P
Fles €17,95 / Doos €105,00
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep donkerrode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven afkomstig van 20 jaar oude stokken uit één van de bekendste regio's voor de Negroamaro druif: Salento. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Negroamaro worden uitsluitend de beste druiven handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast die met name in de achtergrond aanwezig zijn. In de neus komt verder een lichte toon van kruiden naar voren, aangevuld door tonen van intens rijp rood fruit die doen denken aan frambozenjam en rode bessen. De smaakbeleving is zacht, rijp en licht filmend met wederom veel rijp rood fruit en een bijzonder aangename, soepele dronk. De afdronk houdt lang aan en is al even zo soepel als de smaakbeleving. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met stevige vleesgerechten en volle, romige kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Calitro Ausilio Primitivo di Manduria D.O.P
Deze stevige, donker gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo di Manduria druiven afkomstig van 30 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast. Door de leeftijd van de wijnstokken verkrijgt deze wijn meer concentraat en een diep, rijk smaakprofiel. In de uitnodigende neus biedt deze wijn onder meer duidelijke tonen van zondoorstoofde zwarte kersen, karamel en vanille. De smaakbeleving is al even zo rijk als de neus met wederom veel rijp donker fruit en duidelijke tonen van houtrijping. De lang aanhoudende afdronk is vol, soepel en rijp. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gerijpte kazen, stoofpotjes en gerechten van wild vlees. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Calitro Ausilio Susumaniello I.G.P
Fles €17,95 / Doos €105,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Susumaniello druiven afkomstig van 10 jaar oude stokken uit het meest Zuidelijke deel van Puglia. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. De druiven voor deze wijn worden in kleine batches geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven in perfecte staat de kelders bereiken. Na productie rijpt deze wijn nog kort op een combinatie van Franse en Amerikaanse barriques om de wijn lichte tonen van vanille mee te geven en de wijn een zachter, ronder profiel te geven. In de neus biedt deze wijn intens aroma's van overrijp donker fruit waaronder bramen met een zeer lichte hint van kruiden die de wijn spanning geeft. De smaakbeleving is zacht, relatief fris en biedt tegelijkertijd een aangename body. De afdronk houdt lang aan en doet verfijnd aan. Door het veelzijdige karakter van deze week is zij perfect te serveren bij allerlei gerechten, maar doet zij het ook bijzonder goed bij de borrel, al dan niet met hapjes zoals jonge kazen of charcuterie. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Calitro Negroamaro Salento I.G.P
Fles €29,95 / Doos €178,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep robijnrood gekleurde wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven van 30 jaar oude wijnstokken afkomstig uit Salice Salentino en Salento, twee van de meest gerenommeerde streken voor de Negroamaro druif. Deze wijn draagt dan ook een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt daaruit zijn filmende karakter, tonen van vanille en karamel en zijn ronde, soepele karakter. De diepe, robijnrode kleur met granaatrode gloed doet bijzonder uitnodigend aan en de neus volle, aromatische neus biedt tonen overrijp rood en donker fruit zoals framboos, rode bessen en bosbessen. De kruidige ondertoon die in de neus naar voren komt houdt ook in de smaakbeleving aan en geeft spanning en diepgang aan deze geconcentreerde maar zachte, stevige rode wijn. De mooi gebalanceerde smaak gaat over in een volle afdronk die lang doet nagenieten. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse (geroosterde) vleesgerechten van zowel rood vlees als wild en combineert daarnaast uitstekend met gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Calitro Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva
Deze donkerpaars gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven afkomstig van 60 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt hieruit zijn tonen van karamel, vanille en toast. Ook wordt door deze houtrijping de kruidige toon die Primitivo van zichzelf biedt verder versterkt en dit geeft de wijn diepgang, kracht en karakter. Ook de bijzonder hoge leeftijd van de wijnstokken maakt dat de Primitivo druif in dit geval een meer geconcentreerd karakter biedt en daardoor een wijn met veel concentraat en rijke, diepe tonen. De neus biedt een intens rijp karakter van donker fruit waaronder zwarte kersen en een hint van pruimen gecomplementeerd door een vleugje kruiden. De smaakbeleving is vol, rijp en stevig met een soepel karakter en dat maakt deze wijn tot een waar genot voor de smaakpapillen. De lange afdronk doet intens nagenieten en verlangen naar meer. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse gerijpte kazen, volle pastagerechten, gerechten van wild vlees en stoofpotjes. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
DeCanal Pinot Grigio
Rosé
Fles €7,50 / Doos €41,70
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Wat opmerkelijk is voor deze wijn is de lichte roze kleur, verkregen uit de koperkleurige schillen van de pinot grigio druif. In zijn neus vol rood fruit van bosaardbeien en iets bloemig. In de smaak fris rood fruit, licht romig en kruidig en heerlijk soepel met een verkwikkende afdronk.
De familie van de pinot druif kent de witte pinot blanc, de rode pinot noir en de 'grijze' pinot gris, waarvan de schil bij voldoende rijpheid een iets bruine, koperachtige kleur heeft, net voldoende om de wijn een lichte blos (blush) mee te geven.
Marilenghe
Chardonnay
Italiaanse Chardonnay-wijnen zijn een perfecte keuze voor liefhebbers van fruitige en zachte smaken. Met hun subtiele hints van peer, meloen en citrus, zijn deze wijnen een verfijnde aanvulling op elke maaltijd. Bovendien zijn Italiaanse Chardonnay-wijnen bekend om hun fijne balans tussen zoetheid en zuur, wat ze een aangename en verfrissende ervaring maakt. Proef de rijke culturele traditie van Italië met elke slok en ontdek de unieke smaken die deze wijnen te bieden hebben.
Wijn met een grote persoonlijkheid, de finesse en de aromatische intensiteit van deze Chardonnay kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan duizend smaken
Marilenghe
Pinot Grigio
De heldere strogele kleur heeft licht koperkleurige reflecties. Het aroma is intens en delicaat met fruitige tonen. In de mond is het een frisse, volle en elegante wijn. De druiven worden met de hand geplukt en ontdaan van de takjes. Snel worden de druiven geperst. Bij de hierdoor verkregen most worden geselecteerde gisten toegevoegd. De fermentatie is bij een constante temperatuur van 18º. De wijn rust in inox tot aan de botteling toe.
Marilenghe
Ribolla Gialla
Fles €15,95 / Doos €93,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Ribolla Gialla is een witte wijndruif die het meest wordt geteeld in de regio Friuli in het noordoosten van Italië. De druif wordt ook gevonden in Slovenië, waar hij bekend staat als Rebula. In Friuli gedijt de druif in de regio rond Rosazzo en Gorizia. In Slovenië wordt de druif prominent verbouwd in de regio Brda.
De witte wijn gemaakt van de Ribolla Gialla druif heeft een typische diepe kleur met een hoge zuurgraad en florale toetsen. Als de wijn veroudert kunnen er nootachtige aroma's zich ontwikkelen. In Griekenland krijgt de wijn citrus toetsen.
NEGRO Roero Arneis
DOCG Serra Lupini
Over deze wijn
De Druivenstokken van de Arneis-druif staan op zo'n 300m hoogte, gericht op het zuidwesten. De ondergrond is van kalk en zand. Tijdens de oogst, die in september plaats vindt, krijgt 20% van de Arneis schilweking gedurende 8-10 uur. Daarna volgt de vergisting op RVS bij 15-17 °C. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De wijn wordt nog 4 maanden op de lies gehouden onder regelmatige battonage. Indien liggend bewaard, kan deze Roero Arneis 4 tot 5 jaar na de oogst gedronken worden. De intens strogele kleur van de Roero Arneis heeft een bouquet van geel fruit gecombineerd met acacia-bloemen en tropisch fruit. Het mondgevoel is zacht en intens met een smaakvolle en minerale finish.
Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.