BIO O
Reserva Chardonnay
Uitverkocht
Een mengsel van citrusfruit zoals grapefruit en limoen vermengd met tropische vruchten Het heeft ook zachte tonen van mokka en hazelnoot.
Emiliana is in 1986 opgericht en focust zich sinds zijn oprichting op het produceren van kwaliteitswijnen uit wijngaarden die eigendom zijn van het bedrijf. Het uitgangspunt van het bedrijf is: “De kwaliteit ontstaat in onze wijngaarden” en met dat in het achterhoofd wordt constant geïnvesteerd in kwaliteitsverbetering. De wijngaarden liggen in de streken Maipu, Casablanca en Rapel, alle drie gerenommeerde Chileense wijnstreken. In 1998 werd een apart dochterbedrijf opgericht, Emiliana Orgánico, dat zich geheel toelegt op het produceren van biologische wijnen, onder toeziend oog van Alvaro Espinoza.
Extra informatie
| Druivenras |
Chardonnay |
|---|---|
| Eenheid |
Fles ,Doos (6 flessen) |
| Houdbaarheid |
enkele jaren |
| Kleur |
Wit |
| Land | |
| Serveertemperatuur |
8-10 °C |
| Smaak |
Frisse fruitige witte wijn |
| Wijnhuis |
Vinedos Emiliana |
| Wijnstreek |
Maipu,Casablanca,Rapel |
| Alcoholpercentage |
12,5 |
Gerelateerde producten
BODEGAS CARRAU
Chardonnay Reserva
De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt en de kleur is helder licht geel. In de neus komt rijp fruit naar voren als meloen , ananas en rode appel maar door de houtlagering van 10 maanden op Frans eiken (20% nieuw) ook tonen van amandelen en honing. De smaak is fris maar ook vol met een mooi botertje. Een wijn met een prachtige balans tussen fris fruit en body door de houtlagering!
Over het wijnhuis Bodegas Carrau
Bodegas Carrau is een familiebedrijf met een lange historie, momenteel staat Javier Carrau (9e generatie) aan het roer van het bedrijf. De 10e generatie werkt inmiddels ook alweer 10 jaar binnen het bedrijf. De zoon van Javier, Marcos, is bioloog en wijnmaker terwijl de dochter van Javier, Juliana, verantwoordelijk is voor de administratie en marketing.Domaine La Salette Côtes de Gascogne
Fles €9,25 / Doos €53,70
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Domaine La Salette Côtes de Gascogne,Deze Côtes de Gascogne wordt gemaakt van voor de Gascogne typerende druiven: Ugni Blanc, Colombard en Gros Manseng. De sympathieke Michel Duffour is vooraanstaand producent binnen zijn appellation en voortrekker van de koude gisting (een proces dat een meer verfijnde, expressieve wijn voortbrengt). Deze schitterende, kristalheldere, goudgele wijn biedt in de neus zeer expressieve, uit het glas springende tonen van diverse citrusvruchten, waarbij grapefruit er het meest uitspringt, maar ook tonen van vers gemaaid gras duidelijk naar voren komen. De smaakbeleving is al even zo stuivend als de neus deed vermoeden en biedt een breed scala aan knisperend, exotisch fruit en citrus zoals limoenzeste, pompelmoes en groene appeltjes die elkaar verdringen in de mond. Ondanks zijn explosieve karakter behoudt deze wijn frisheid met lekkere, aangename, sappige zuurtjes. Deze wijn laat zich perfect combineren met diverse gerechten maar kan ook uitstekend geserveerd worden als aperitief of bij de borrel. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.
Marilenghe
Pinot Grigio
De heldere strogele kleur heeft licht koperkleurige reflecties. Het aroma is intens en delicaat met fruitige tonen. In de mond is het een frisse, volle en elegante wijn. De druiven worden met de hand geplukt en ontdaan van de takjes. Snel worden de druiven geperst. Bij de hierdoor verkregen most worden geselecteerde gisten toegevoegd. De fermentatie is bij een constante temperatuur van 18º. De wijn rust in inox tot aan de botteling toe.
NEGRO Roero Arneis
DOCG Serra Lupini
Over deze wijn
De Druivenstokken van de Arneis-druif staan op zo'n 300m hoogte, gericht op het zuidwesten. De ondergrond is van kalk en zand. Tijdens de oogst, die in september plaats vindt, krijgt 20% van de Arneis schilweking gedurende 8-10 uur. Daarna volgt de vergisting op RVS bij 15-17 °C. Er vindt geen malolactische gisting plaats. De wijn wordt nog 4 maanden op de lies gehouden onder regelmatige battonage. Indien liggend bewaard, kan deze Roero Arneis 4 tot 5 jaar na de oogst gedronken worden. De intens strogele kleur van de Roero Arneis heeft een bouquet van geel fruit gecombineerd met acacia-bloemen en tropisch fruit. Het mondgevoel is zacht en intens met een smaakvolle en minerale finish.
Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piëmonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven Favorita (Vermentino) en Arneis en de rode druivensoorten Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Brachetto en Dolcetto. Momenteel bezitten ze 60 hectare wijngaard, verdeeld over verschillende percelen: o.a. de wijngaarden bij het historische familielandgoed Perdaudin in Monte Roero: de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive. De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels op kalkhoudende alluviale gronden die van heuvel tot heuvel verschillen. De verschillende terroirs en het microklimaat in de verschillende wijngaarden dragen bij tot rijke en smaakvolle wijnen.