Calitro Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva
Uitverkocht
Deze donkerpaars gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven afkomstig van 60 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt hieruit zijn tonen van karamel, vanille en toast. Ook wordt door deze houtrijping de kruidige toon die Primitivo van zichzelf biedt verder versterkt en dit geeft de wijn diepgang, kracht en karakter. Ook de bijzonder hoge leeftijd van de wijnstokken maakt dat de Primitivo druif in dit geval een meer geconcentreerd karakter biedt en daardoor een wijn met veel concentraat en rijke, diepe tonen. De neus biedt een intens rijp karakter van donker fruit waaronder zwarte kersen en een hint van pruimen gecomplementeerd door een vleugje kruiden. De smaakbeleving is vol, rijp en stevig met een soepel karakter en dat maakt deze wijn tot een waar genot voor de smaakpapillen. De lange afdronk doet intens nagenieten en verlangen naar meer. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse gerijpte kazen, volle pastagerechten, gerechten van wild vlees en stoofpotjes. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Beschrijving
vx
Extra informatie
| Eenheid |
Fles ,Doos (6 flessen) |
|---|---|
| Druivenras |
Primitivo |
| Land | |
| Serveertemperatuur |
18° C |
| Wijnstreek |
Puglia |
| Alcoholpercentage |
13 |
Gerelateerde producten
Calitro Negroamaro Salento I.G.P
Fles €29,95 / Doos €178,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep robijnrood gekleurde wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven van 30 jaar oude wijnstokken afkomstig uit Salice Salentino en Salento, twee van de meest gerenommeerde streken voor de Negroamaro druif. Deze wijn draagt dan ook een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt daaruit zijn filmende karakter, tonen van vanille en karamel en zijn ronde, soepele karakter. De diepe, robijnrode kleur met granaatrode gloed doet bijzonder uitnodigend aan en de neus volle, aromatische neus biedt tonen overrijp rood en donker fruit zoals framboos, rode bessen en bosbessen. De kruidige ondertoon die in de neus naar voren komt houdt ook in de smaakbeleving aan en geeft spanning en diepgang aan deze geconcentreerde maar zachte, stevige rode wijn. De mooi gebalanceerde smaak gaat over in een volle afdronk die lang doet nagenieten. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse (geroosterde) vleesgerechten van zowel rood vlees als wild en combineert daarnaast uitstekend met gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Fabre Montmayou Malbec Reservado
Fles €13,50 / Doos €77,70
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Fabre Montmayou Malbec,diep donkerrood van kleur. In de geur fijn rood, rijp fruit, mooie tonen van Frans eiken en veel kers. Volle doch elegante malbec met veel finesse en aroma's van zongedroogd fruit, ceder en wat vanille. Goede balans tussen fruit, alcohol, tannine en zuren.De druiven worden met de hand geplukt in kisten van 20 kg. De druiven zijn afkomstig uit de regio’s Vistalba (o.a. uit de oude wijngaard deels geplant in 1908) en Las Compuertas. De stokken voor deze wijn zijn gemiddeld 40 jaar oud. Via een ‘table de tri’ worden de druiven zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Vooraf aan de gisting ondergaan de druiven een koude inweking van 5 dagen. De druiven vergisten op 26°C op roestvrijstalen vaten gedurende 20 dagen. Aan het begin van de gisting laat men 15% van het sap aflopen om de wijn meer concentraat te geven. Na de malolactische vergisting wordt 60% van de wijn voor 12 maanden op Franse eiken barricas gelagerd, de resterende wijn blijft op roestvrij staal. Het rendement bedraagt 45 hl/ha. Er wordt geklaard met natuurlijk eiwit. Bewaren tot 6 jaar na de oogst.
Reserva Superior Almansa do ‘Gran Marius’
Fles €14,95 / Doos €87,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze Gran Marius wordt gemaakt van een selectie van de beste druiven van vier lokale druivenrassen, die de wijn een grote intensiteit geven. Krachtige geur, confiture, kruiden en zwoelheid, kersen en pruimen, zwarte olijven. Machtig en intens, stevigheid en room, warm en zwoel, peperig, mooie kracht en lengte. Zeer krachtige rode wijn. Heerlijk bij pepersteak, confit de canard, lamskoteletten van de grill.
Viabore, Rosso Piceno,
Italië
Fles €7,95 / Doos €45,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Viabore, Rosso Piceno, Italië, Intens robijnkleurig. In de neus mild fruit van kersen. Zachte, innemende smaak, droog, vol en fruitig, zeer elegant met een klein bitter in de afdronk.De oogst is handmatig en vindt plaats rond half oktober, voor deze Viabore is het rendement zo’n 90 hl/ha. De vergisting in roestvrij stalen tanks op gecontroleerde temperatuur duurt 8 à 10 dagen. De wijn blijft hierna op roestvrij staal en wordt in het voorjaar gebotteld.
Wat betreft de foto; Op de foto staat de Viabore afgebeeld met het “online” etiket. In de horeca wordt een ander etiket gepresenteerd. De inhoud van de fles wijn is hetzelfde.