Chateau Clementina Rosé

Fles 15,50 / Doos 89,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Château Clémentina Rosé 2024 – AOP Côtes de Provence – Biologisch – Triangle d’Or Deze elegante rosé komt van een familiedomein van 20 hectare, liefdevol gerund door Daniel Dutto en zijn twee zonen Jeoffrey en Benjamin. Ze vernoemden het château naar hun grootmoeder Clémentina – een eerbetoon dat net zo warm aanvoelt als de wijn zelf. De wijngaarden liggen in het hart van het befaamde Triangle d’Or, een uitzonderlijk terroir tussen Cuers, Puget-Ville en Pierrefeu. Dankzij de biologische werkwijze en het mediterrane klimaat toont deze rosé een perfecte balans tussen frisheid en verfijning. Druivenrassen: Grenache & Cinsault Smaakprofiel: Licht en elegant, met tonen van rood zomerfruit, een vleugje citrus en een zachte minerale afdronk. Ideaal bij: lichte salades, gegrilde vis, sushi of als aperitief onder de zon.

Château la Croix la Bastienne

Prijsklasse: €13,95 tot €81,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles

Dieprode kleur, in de neus rijp rood fruit. De wijn heeft een volle smaak met jamachtige bessenaroma's en een vleugj eiken.

Zodra de druiven optimaal rijp zijn, wordt door 120 plukkers de oogst snel binnengehaald. In een met modern uitgeruste kelder worden de druiven vergist in roestvrij stalen tanks. Daarna rijpt de jonge wijn op barriques, kleine eiken vaten van 225 liter. Elk jaar wordt een kwart van de vaten vernieuwd.

Het Château La Croix la Bastienne is een groot, statig gebouw uit het begin van de vorige eeuw. Het omvat een ruim woonhuis, alsmede een compacte ruimte, waar de wijn gemaakt en opgeslagen wordt. Het geheel is zeer landelijk gelegen, omringd door 17 ha wijngaard. Het betreft 3 percelen, omgeven door greppels, waar overwegend merlot aangeplant staan. De gemiddelde leeftijd van de stokken is 60 jaar. De bodem bestaat uit een klei/kiezelbodem gelegen op een ondergrond van rode kiezel. Eigenaar is Maison François Janoueix, sinds 1898 gevestigd aan de kade in Libourne, de wijnhoofdstad van de rechteroever, waarmee de wijngebieden van Saint-Emilion, Pomerol, Fronsac, Bourg en Blaye bedoeld worden. Het huis bezit 14 Châteaux in deze regio, samen 100 ha., voornamelijk in de Pomerol en Saint-Emilion. Daarnaast verhandelt men ook wijnen uit het hele Bordeauxgebied.

Chateau Peyrelongue Grand Cru Saint-Emilion

Fles 18,95 / Doos 108,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Domaine de Peyrelongue Grand Cru Saint-Emilion,klassiek gemaakte Saint-Emilion met impressies van eiken door houtlagering en een sappige, door de merlot gedomineerde smaak. Fijn en fris karakter.De druiven worden met de hand geoogst, na de vergisting van ongeveer 3 weken in stalen tanks rijpen de wijnen minimaal 12 maanden op barriques, die elk jaar voor 10% vernieuwd worden. Voor de botteling wordt geklaard met eiwit.

Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Tempranillo 

Fles 12,50 / Doos 71,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Bodega Cuatro Rayas Bodega Cuatro Rayas kent een lange historie. In 1935, vlak voor het losbarsten van de burgeroorlog, besloten wat wijnboeren in het afgelegen plekje La Seca, in de omgeving van Valladolid, samen te gaan werken. Sindsdien is er veel gebeurd: andere wijnboeren sloten zich aan en de naam van de bodega werd een aantal malen gewijzigd. Belangrijk was dat in 1971 César Pietro zich bij Cuatro Rayas aansloot en in 1975 Ángel Calleja, een van de leidende vinologen van Spanje, de technisch directeur en wijnmaker bij Cuatro Rayas wordt. De Bodega met het team Pietro en Calleja, twee grootheden in de Spaanse wijncultuur, krijgt een fraaie toekomst! Cuatro Rayas heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde Bodega die haar wijnen over de hele wereld verkoopt. En men blijft  investeren in de modernste technieken, zoals het ´s nachts machinaal plukken van de druiven. Dit bevordert het behoud van aroma´s en de kwaliteit van de druif. De bodega blijft trouw aan haar principes: wijn maken van goede kwaliteit met een goede prijs-kwaliteit verhouding en blijven zoeken naar vernieuwing. In 2019 wordt de huidige naam aangenomen: Bodega Cuatro Rayas. Het huis maakt thans een scala van wijnen: van frisse Verdejo's tot serieuze Ribera del Duero's en Rioja's. En men werkt veel biologisch en vegan! Voor de range "Cuatro Vendimias" wordt de selectie gemaakt door de beroemde vinoloog en wijnmaker Ángel Callega, een gereputeerde wijnmaker die inmiddels meer dan 45 jaar bij dit domein betrokken is! Vinificatie van de Cuarenta Vendimias Ribera del Duero Van het huis Cuatro Rayas treft men aan de bovenzijde van hun gamma wijnen aan met de toevoeging: Cuarenta Vendimias, een eerbetoon aan Ángel Callega, de beroemde wijnmaker die meer dan 40 jaar bij deze bodega heeft gewerkt als wijnmaker. En die nog steeds aan Cuatro Rayas verbonden is. Deze D.O Ribera del Duero is gemaakt van 100% Tempranillo druiven en rijpt 10 maanden op eiken. Kleur, geur en smaak van de Cuarenta Vendimias Ribera del Duero Deze Ribera del Duero heeft een intense kersenrode kleur met een vleugje purper. De neus is indringend en schoon, een tintje van zoethout en rijp zwart fruit. Rijpe pruim. In de smaak keert dit terug, met hints van mokka en roostering van het vat. Krachtig, complex, zachte tannines en een fraaie afdronk.

Cuatro Rayas Nave Sur
Verdejo

Fles 7,50 / Doos 41,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
“Het is toch maar een wondertje, dat maken van briesend fris wit op de Spaanse hoogvlakte. Bij de Ribera del Duero linksaf – of rechtsaf, dat hangt af van waar u vandaan komt – ligt de Ruedastreek, zacht golvend onder de schroeiende zon. De wijnmakers oogsten er ’s nachts, in de koudste uren van het etmaal, en laten de most vervolgens gecontroleerd koel vergisten, allemaal om ook de kwetsbaarste geuren te behouden. Deze Nave Sur rijpt vervolgens maandenlang op zijn eigen droesem, de ‘lie’, wat hem diepte geeft, zo’n smakkend lekkere onderlaag die je proeft als de eerste indrukken van citrus en anijs voorbij gewandeld zijn. Optimistisch tot de laatste druppel, wijn als een stralende zomerdag.”

DeCanal Pinot Grigio
Rosé

Fles 7,50 / Doos 41,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Wat opmerkelijk is voor deze wijn is de lichte roze kleur, verkregen uit de koperkleurige schillen van de pinot grigio druif. In zijn neus vol rood fruit van bosaardbeien en iets bloemig. In de smaak fris rood fruit, licht romig en kruidig en heerlijk soepel met een verkwikkende afdronk. De familie van de pinot druif kent de witte pinot blanc, de rode pinot noir en de 'grijze' pinot gris, waarvan de schil bij voldoende rijpheid een iets bruine, koperachtige kleur heeft, net voldoende om de wijn een lichte blos (blush) mee te geven.

Domaine La Salette Côtes de Gascogne

Fles 9,25 / Doos 53,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Domaine La Salette Côtes de Gascogne,Deze Côtes de Gascogne wordt gemaakt van voor de Gascogne typerende druiven: Ugni Blanc, Colombard en Gros Manseng. De sympathieke Michel Duffour is vooraanstaand producent binnen zijn appellation en voortrekker van de koude gisting (een proces dat een meer verfijnde, expressieve wijn voortbrengt). Deze schitterende, kristalheldere, goudgele wijn biedt in de neus zeer expressieve, uit het glas springende tonen van diverse citrusvruchten, waarbij grapefruit er het meest uitspringt, maar ook tonen van vers gemaaid gras duidelijk naar voren komen. De smaakbeleving is al even zo stuivend als de neus deed vermoeden en biedt een breed scala aan knisperend, exotisch fruit en citrus zoals limoenzeste, pompelmoes en groene appeltjes die elkaar verdringen in de mond. Ondanks zijn explosieve karakter behoudt deze wijn frisheid met lekkere, aangename, sappige zuurtjes. Deze wijn laat zich perfect combineren met diverse gerechten maar kan ook uitstekend geserveerd worden als aperitief of bij de borrel. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.

Domaine Val d`Astier Rosé Provence Frankrijk

Fles 19,50 / Doos 113,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Domaine Val d`Astier Rosé, in de neus perzik, gekonfijte abrikoos, witte bloemen, zachte elegante smaak, heerlijk fris met milde zuren en een lange finale. Een supermooie rosé uit de Provence.

Eikenhof

Prijsklasse: €18,50 tot €107,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles
Eikenhof behoort tot Taaibosch Wine Estate en is eigendom van de vijfde generatie van de familie Oddo. Samen met manager

Fabre Montmayou Malbec Reservado

Fles 13,50 / Doos 77,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Fabre Montmayou Malbec,diep donkerrood van kleur. In de geur fijn rood, rijp fruit, mooie tonen van Frans eiken en veel kers. Volle doch elegante malbec met veel finesse en aroma's van zongedroogd fruit, ceder en wat vanille. Goede balans tussen fruit, alcohol, tannine en zuren.De druiven worden met de hand geplukt in kisten van 20 kg. De druiven zijn afkomstig uit de regio’s Vistalba (o.a. uit de oude wijngaard deels geplant in 1908) en Las Compuertas. De stokken voor deze wijn zijn gemiddeld 40 jaar oud. Via een ‘table de tri’ worden de druiven zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit. Vooraf aan de gisting ondergaan de druiven een koude inweking van 5 dagen. De druiven vergisten op 26°C op roestvrijstalen vaten gedurende 20 dagen. Aan het begin van de gisting laat men 15% van het sap aflopen om de wijn meer concentraat te geven. Na de malolactische vergisting wordt 60% van de wijn voor 12 maanden op Franse eiken barricas gelagerd, de resterende wijn blijft op roestvrij staal. Het rendement bedraagt 45 hl/ha. Er wordt geklaard met natuurlijk eiwit. Bewaren tot 6 jaar na de oogst.

Ferreira Port | Dona Antonia 10 Years Old Tawny

Fles 24,95 / Doos 145,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Tawny van een prachtige Quinta, ondanks z'n leeftijd fruitig, kaneel. Een echte “power port” met een lange finale. Het aroma wordt gekenmerkt door een uitstekende balans tussen de oorspronkelijke druivigheid en de rijping in hout. In de mond, gedroogde pruimen en rozijnen en een aangename houttoon met een lange finale, chocola en lichtzoete tabak... Winemaker: Luís Sottomayor Technische details: Alcohol: 20% | Total Acidity: 4,64 g/L | Sugar: 104 g/L | pH: 3,33

Ferreira Port | Dona Antonia 20 Years Old Tawny

Fles 55,95 / Doos 320,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Een waar collectorsitem, minimaal 20 jaar gerijpt op fust. Een oranjebruine tint als voorbode van een ware smaakexplosie. Krachtig ietwat gebrande koffiearoma's met gekonfijt fruit. Tawny met een hoofdletter... Complexiteit in de neus, een lekkere dikke tawny. Deze port heeft alles wat je van een goede bejaarde tawny mag verwachten, fraai en degelijk. Behoord, of is volgens de Portugezen, de top van alle 20 years old Tawny's... Winemaker: Luís Sottomayor Technische details: Alcohol: 20% | Total Acidity: 5,54 g/L | Sugar: 118 g/L | pH: 3,18