Antinori Pèppoli Chianti Classico

Prijsklasse: €27,95 tot €61,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles
Het Pèppoli estate van Antinori is een historisch estate inhet hart van de Chianti Classico. Peppoli staat bekend omde fruitige expressie en vertegenwoordigend het ChiantiClassico-terroir met de typerende bloemige en fruitigegeuren. Pèppoli werd voor het eerst geproduceerd in 1985en sinds 2013 wordt een deel van de oogst gevinifieerd inde kelders van Antinori nel Chianti Classico.

Calitro Negroamaro Salento I.G.P

Fles 29,95 / Doos 178,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep robijnrood gekleurde wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven van 30 jaar oude wijnstokken afkomstig uit Salice Salentino en Salento, twee van de meest gerenommeerde streken voor de Negroamaro druif. Deze wijn draagt dan ook een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt daaruit zijn filmende karakter, tonen van vanille en karamel en zijn ronde, soepele karakter. De diepe, robijnrode kleur met granaatrode gloed doet bijzonder uitnodigend aan en de neus volle, aromatische neus biedt tonen overrijp rood en donker fruit zoals framboos, rode bessen en bosbessen. De kruidige ondertoon die in de neus naar voren komt houdt ook in de smaakbeleving aan en geeft spanning en diepgang aan deze geconcentreerde maar zachte, stevige rode wijn. De mooi gebalanceerde smaak gaat over in een volle afdronk die lang doet nagenieten. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse (geroosterde) vleesgerechten van zowel rood vlees als wild en combineert daarnaast uitstekend met gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Pinot Grigio delle Venezie ‘Gregoris’

51,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
FlesDoos (6 flessen)
Strogeel van kleur met groene tinten. Verfijnde geur, waarin iets van hooi en tonen van geroosterde amandelen, walnoten. Soepele, heerlijk elegante smaak, aangenaam vol met een milde afdronk. Het rendement per hectare van deze wijn is 80 hl, de leeftijd van de wijnstokken is 10 jaar. De wijngaard van 14 ha groot ligt in de regio van Udine. Eind augustus wordt met de hand geoogst. Na het ontstelen vindt aansluitend een zachte persing plaats, waarna de vaste delen in de most bezinken. Na toevoeging van geselecteerde gist vindt de gisting plaats in roestvrij stalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 12 graden. Na een lichte klaring wordt de wijn in januari volgend op de oogst gebotteld. Als aperitief, prima huiswijn, bij lichte visgerechten, blank vlees en gevogelte, frisse salades, asperges, groentegerechten, antipasti.

Antinori Tignanello

Prijsklasse: €177,50 tot €1.050,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles
Tignanello is dé icoonwijn van Antinori en eigenlijk vanheel Italië. Sinds de eerste oogst in 1971 is de wijn eenwereldwijd succes. Het is de grondlegger van de klassiekeSuper Tuscans en staat nog altijd aan de absolute top vanhet wereldwijde wijnlandschap. Tignanello heeft een langegeschiedenis en is zeer invloedrijk geweest in dewijnwereld. Zo was het de eerste Sangiovese die in kleineeikenhouten vaten rijpte en de eerste moderne rode wijndie gebruik maakte van niet-traditionele italiaansedruivenrassen zoals Cabernet Sauvignon en CabernetFranc in de blend. De productie van Tignanello is beperkttot alleen de meest gunstige jaargangen. Hierdoor werd erniet geproduceerd in 1972, 1973, 1974, 1976, 1984, 1992 en2002. Gelukkig zijn de technieken van het vinificatieproces in de 20e eeuw zo verbeterd dat echt ongunstigejaargangen zeldzaam zijn