Antinori Tignanello

Prijsklasse: €177,50 tot €1.050,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles
Tignanello is dé icoonwijn van Antinori en eigenlijk vanheel Italië. Sinds de eerste oogst in 1971 is de wijn eenwereldwijd succes. Het is de grondlegger van de klassiekeSuper Tuscans en staat nog altijd aan de absolute top vanhet wereldwijde wijnlandschap. Tignanello heeft een langegeschiedenis en is zeer invloedrijk geweest in dewijnwereld. Zo was het de eerste Sangiovese die in kleineeikenhouten vaten rijpte en de eerste moderne rode wijndie gebruik maakte van niet-traditionele italiaansedruivenrassen zoals Cabernet Sauvignon en CabernetFranc in de blend. De productie van Tignanello is beperkttot alleen de meest gunstige jaargangen. Hierdoor werd erniet geproduceerd in 1972, 1973, 1974, 1976, 1984, 1992 en2002. Gelukkig zijn de technieken van het vinificatieproces in de 20e eeuw zo verbeterd dat echt ongunstigejaargangen zeldzaam zijn

Antinori Pèppoli Chianti Classico

Prijsklasse: €27,95 tot €61,70
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
Doos (6 flessen)Fles
Het Pèppoli estate van Antinori is een historisch estate inhet hart van de Chianti Classico. Peppoli staat bekend omde fruitige expressie en vertegenwoordigend het ChiantiClassico-terroir met de typerende bloemige en fruitigegeuren. Pèppoli werd voor het eerst geproduceerd in 1985en sinds 2013 wordt een deel van de oogst gevinifieerd inde kelders van Antinori nel Chianti Classico.

Primitivo ‘Posidone’

Fles 9,75 / Doos 58,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
FlesDoos (6 flessen)

Donkerrood van kleur. In de geur een toon van vanille, fruit en chocolade. Een intense en volle smaak met veel zwart en rood fruit met zachte tannines en een lange finale.

Het wijngebied Apulië, Italiaans Puglia, ligt in het uiterste zuiden van Italië, het vormt op de landkaart de hiel en hak van de laars en is een van de grootste wijngebieden van Italië. Ooit werden de donkergekleurde wijnen met veel alcohol gebruikt om bij misoogsten in Italië maar ook elders in Europa magere wijnen meer kleur en body te geven. Maar sinds enkele decennia is Apulië een 'hot' item bij de wijnliefhebbers. EU subsidies en nieuwe inzichten en technieken hebben ervoor gezorgd dat er wel degelijk goede tot zeer goede wijnen gemaakt kunnen worden, zowel in wit als rood. Het landschap is nogal vlak, de temperatuur kan hier enorm oplopen, de koelte komt van de Middellandse en Ionische zee. De productie betreft veelal rode wijnen, succesvolle rassen als de negroamaro en de primitivo zijn toonaangevend. Veel kleine producenten zijn actief, zij bieden vaak karaktervolle wijnen van een goede tot zeer goede kwaliteit.

Pinot Grigio delle Venezie ‘Gregoris’

51,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
aantal
FlesDoos (6 flessen)
Strogeel van kleur met groene tinten. Verfijnde geur, waarin iets van hooi en tonen van geroosterde amandelen, walnoten. Soepele, heerlijk elegante smaak, aangenaam vol met een milde afdronk. Het rendement per hectare van deze wijn is 80 hl, de leeftijd van de wijnstokken is 10 jaar. De wijngaard van 14 ha groot ligt in de regio van Udine. Eind augustus wordt met de hand geoogst. Na het ontstelen vindt aansluitend een zachte persing plaats, waarna de vaste delen in de most bezinken. Na toevoeging van geselecteerde gist vindt de gisting plaats in roestvrij stalen tanks op een gecontroleerde temperatuur van 12 graden. Na een lichte klaring wordt de wijn in januari volgend op de oogst gebotteld. Als aperitief, prima huiswijn, bij lichte visgerechten, blank vlees en gevogelte, frisse salades, asperges, groentegerechten, antipasti.

Marilenghe
Ribolla Gialla

Fles 15,95 / Doos 93,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Ribolla Gialla is een witte wijndruif die het meest wordt geteeld in de regio Friuli in het noordoosten van Italië. De druif wordt ook gevonden in Slovenië, waar hij bekend staat als Rebula. In Friuli gedijt de druif in de regio rond Rosazzo en Gorizia. In Slovenië wordt de druif prominent verbouwd in de regio Brda. De witte wijn gemaakt van de Ribolla Gialla druif heeft een typische diepe kleur met een hoge zuurgraad en florale toetsen. Als de wijn veroudert kunnen er nootachtige aroma's zich ontwikkelen. In Griekenland krijgt de wijn citrus toetsen.

Marilenghe
Chardonnay

Italiaanse Chardonnay-wijnen zijn een perfecte keuze voor liefhebbers van fruitige en zachte smaken. Met hun subtiele hints van peer, meloen en citrus, zijn deze wijnen een verfijnde aanvulling op elke maaltijd. Bovendien zijn Italiaanse Chardonnay-wijnen bekend om hun fijne balans tussen zoetheid en zuur, wat ze een aangename en verfrissende ervaring maakt. Proef de rijke culturele traditie van Italië met elke slok en ontdek de unieke smaken die deze wijnen te bieden hebben. Wijn met een grote persoonlijkheid, de finesse en de aromatische intensiteit van deze Chardonnay kunnen zich gemakkelijk aanpassen aan duizend smaken

Marilenghe
Pinot Grigio

De heldere strogele kleur heeft licht koperkleurige reflecties. Het aroma is intens en delicaat met fruitige tonen. In de mond is het een frisse, volle en elegante wijn. De druiven worden met de hand geplukt en ontdaan van de takjes. Snel worden de druiven geperst. Bij de hierdoor verkregen most worden geselecteerde gisten toegevoegd. De fermentatie is bij een constante temperatuur van 18º. De wijn rust in inox tot aan de botteling toe.

Calitro Primitivo di Manduria D.O.P. Riserva

Deze donkerpaars gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo druiven afkomstig van 60 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt hieruit zijn tonen van karamel, vanille en toast. Ook wordt door deze houtrijping de kruidige toon die Primitivo van zichzelf biedt verder versterkt en dit geeft de wijn diepgang, kracht en karakter. Ook de bijzonder hoge leeftijd van de wijnstokken maakt dat de Primitivo druif in dit geval een meer geconcentreerd karakter biedt en daardoor een wijn met veel concentraat en rijke, diepe tonen. De neus biedt een intens rijp karakter van donker fruit waaronder zwarte kersen en een hint van pruimen gecomplementeerd door een vleugje kruiden. De smaakbeleving is vol, rijp en stevig met een soepel karakter en dat maakt deze wijn tot een waar genot voor de smaakpapillen. De lange afdronk doet intens nagenieten en verlangen naar meer. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse gerijpte kazen, volle pastagerechten, gerechten van wild vlees en stoofpotjes. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Calitro Negroamaro Salento I.G.P

Fles 29,95 / Doos 178,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep robijnrood gekleurde wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven van 30 jaar oude wijnstokken afkomstig uit Salice Salentino en Salento, twee van de meest gerenommeerde streken voor de Negroamaro druif. Deze wijn draagt dan ook een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Deze wijn rijpt na productie nog 12 maanden op nieuwe eikenhouten vaten en verkrijgt daaruit zijn filmende karakter, tonen van vanille en karamel en zijn ronde, soepele karakter. De diepe, robijnrode kleur met granaatrode gloed doet bijzonder uitnodigend aan en de neus volle, aromatische neus biedt tonen overrijp rood en donker fruit zoals framboos, rode bessen en bosbessen. De kruidige ondertoon die in de neus naar voren komt houdt ook in de smaakbeleving aan en geeft spanning en diepgang aan deze geconcentreerde maar zachte, stevige rode wijn. De mooi gebalanceerde smaak gaat over in een volle afdronk die lang doet nagenieten. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met diverse (geroosterde) vleesgerechten van zowel rood vlees als wild en combineert daarnaast uitstekend met gerijpte kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Calitro Ausilio Susumaniello I.G.P

Fles 17,95 / Doos 105,00
Selecteer opties Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Susumaniello druiven afkomstig van 10 jaar oude stokken uit het meest Zuidelijke deel van Puglia. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. De druiven voor deze wijn worden in kleine batches geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven in perfecte staat de kelders bereiken. Na productie rijpt deze wijn nog kort op een combinatie van Franse en Amerikaanse barriques om de wijn lichte tonen van vanille mee te geven en de wijn een zachter, ronder profiel te geven. In de neus biedt deze wijn intens aroma's van overrijp donker fruit waaronder bramen met een zeer lichte hint van kruiden die de wijn spanning geeft. De smaakbeleving is zacht, relatief fris en biedt tegelijkertijd een aangename body. De afdronk houdt lang aan en doet verfijnd aan. Door het veelzijdige karakter van deze week is zij perfect te serveren bij allerlei gerechten, maar doet zij het ook bijzonder goed bij de borrel, al dan niet met hapjes zoals jonge kazen of charcuterie. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

Calitro Ausilio Negroamaro Salento I.G.P

Fles 17,95 / Doos 105,00
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep donkerrode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Negroamaro druiven afkomstig van 20 jaar oude stokken uit één van de bekendste regio's voor de Negroamaro druif: Salento. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Negroamaro worden uitsluitend de beste druiven handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast die met name in de achtergrond aanwezig zijn. In de neus komt verder een lichte toon van kruiden naar voren, aangevuld door tonen van intens rijp rood fruit die doen denken aan frambozenjam en rode bessen. De smaakbeleving is zacht, rijp en licht filmend met wederom veel rijp rood fruit en een bijzonder aangename, soepele dronk. De afdronk houdt lang aan en is al even zo soepel als de smaakbeleving. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met stevige vleesgerechten en volle, romige kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.  

Calitro Ausilio Primitivo di Manduria D.O.P

Deze stevige, donker gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo di Manduria druiven afkomstig van 30 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast. Door de leeftijd van de wijnstokken verkrijgt deze wijn meer concentraat en een diep, rijk smaakprofiel. In de uitnodigende neus biedt deze wijn onder meer duidelijke tonen van zondoorstoofde zwarte kersen, karamel en vanille. De smaakbeleving is al even zo rijk als de neus met wederom veel rijp donker fruit en duidelijke tonen van houtrijping. De lang aanhoudende afdronk is vol, soepel en rijp. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gerijpte kazen, stoofpotjes en gerechten van wild vlees. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.