Francis Coppola Claret Diamond Collection
Fles €20,95 / Doos €120,00
Claret ‘Diamond Collection’
Zoete geur, rijpe bosbessen en laurier, kruidig en zwoel, gepolijst en soepel, met een fluwelen afdronk. Krachtige rode wijn. Heerlijk bij lamsvlees, pasta met vleessaus, grove paté en belegen kazen.
Awards:
Oogstjaar 2016 – 91pt (Wine Enthusiast)
Oogstjaar 2016 – 91pt (Wine Spectator)
Extra informatie
| Druivenras |
Cabernet Sauvignon ,Petit verdot |
|---|---|
| Houdbaarheid |
enkele jaren |
| Kleur |
rood |
| Land | |
| Serveertemperatuur |
16-18° C |
| Smaak |
Warm en rijp, sappig, met veel fruit, leer, een gepolijste en soepele smaak, met een fluwelen afdronk. Krachtige rode wijn. |
| Wijnhuis |
Coppola |
| Wijnstreek |
Napa Vallay Californie |
| Eenheid |
Fles ,Doos (6 flessen) |
| Alcoholpercentage |
13,5 |
Gerelateerde producten
Calitro Ausilio Primitivo di Manduria D.O.P
Deze stevige, donker gekleurde rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Primitivo di Manduria druiven afkomstig van 30 jaar oude stokken uit het meest gerenommeerde gebied voor de Primitivo druif: Manduria. Primitivo wijnen uit deze streek dragen dan ook de naam Primitivo di Manduria en deze wijn geniet de beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als D.O.P.: Denominazione di Origine Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. Voor de productie van deze specifieke Primitivo di Manduria worden uitsluitend de beste, mooist gerijpte druiven gebruikt en deze worden handmatig geselecteerd. Deze wijn rijpt na productie nog 4 maanden op een combinatie van zowel Franse als Amerikaanse eikenhouten vaten die eenmaal eerder zijn gebruikt en verkrijgt hierdoor complementerende tonen van karamel, vanille, en toast. Door de leeftijd van de wijnstokken verkrijgt deze wijn meer concentraat en een diep, rijk smaakprofiel. In de uitnodigende neus biedt deze wijn onder meer duidelijke tonen van zondoorstoofde zwarte kersen, karamel en vanille. De smaakbeleving is al even zo rijk als de neus met wederom veel rijp donker fruit en duidelijke tonen van houtrijping. De lang aanhoudende afdronk is vol, soepel en rijp. Deze wijn laat zich uitstekend combineren met gerijpte kazen, stoofpotjes en gerechten van wild vlees. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Calitro Ausilio Susumaniello I.G.P
Fles €17,95 / Doos €105,00
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Deze diep rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Susumaniello druiven afkomstig van 10 jaar oude stokken uit het meest Zuidelijke deel van Puglia. Deze wijn geniet een beschermde herkomstbenaming geclassificeerd als I.G.P.: Indicazione Geografica Protetta. Deze classificatie garandeert de herkomst van de wijn alsmede de gebruikte druivenrassen en geeft daarmee enige indicatie van de kwaliteit. De druiven voor deze wijn worden in kleine batches geoogst om ervoor te zorgen dat de druiven in perfecte staat de kelders bereiken. Na productie rijpt deze wijn nog kort op een combinatie van Franse en Amerikaanse barriques om de wijn lichte tonen van vanille mee te geven en de wijn een zachter, ronder profiel te geven. In de neus biedt deze wijn intens aroma's van overrijp donker fruit waaronder bramen met een zeer lichte hint van kruiden die de wijn spanning geeft. De smaakbeleving is zacht, relatief fris en biedt tegelijkertijd een aangename body. De afdronk houdt lang aan en doet verfijnd aan. Door het veelzijdige karakter van deze week is zij perfect te serveren bij allerlei gerechten, maar doet zij het ook bijzonder goed bij de borrel, al dan niet met hapjes zoals jonge kazen of charcuterie. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.
Cuatro Rayas Cuarenta Vendimias Tempranillo
Fles €12,50 / Doos €71,70
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Bodega Cuatro Rayas
Bodega Cuatro Rayas kent een lange historie. In 1935, vlak voor het losbarsten van de burgeroorlog, besloten wat wijnboeren in het afgelegen plekje La Seca, in de omgeving van Valladolid, samen te gaan werken. Sindsdien is er veel gebeurd: andere wijnboeren sloten zich aan en de naam van de bodega werd een aantal malen gewijzigd. Belangrijk was dat in 1971 César Pietro zich bij Cuatro Rayas aansloot en in 1975 Ángel Calleja, een van de leidende vinologen van Spanje, de technisch directeur en wijnmaker bij Cuatro Rayas wordt. De Bodega met het team Pietro en Calleja, twee grootheden in de Spaanse wijncultuur, krijgt een fraaie toekomst!
Cuatro Rayas heeft zich ontwikkeld tot een gerenommeerde Bodega die haar wijnen over de hele wereld verkoopt. En men blijft investeren in de modernste technieken, zoals het ´s nachts machinaal plukken van de druiven. Dit bevordert het behoud van aroma´s en de kwaliteit van de druif. De bodega blijft trouw aan haar principes: wijn maken van goede kwaliteit met een goede prijs-kwaliteit verhouding en blijven zoeken naar vernieuwing.
In 2019 wordt de huidige naam aangenomen: Bodega Cuatro Rayas. Het huis maakt thans een scala van wijnen: van frisse Verdejo's tot serieuze Ribera del Duero's en Rioja's. En men werkt veel biologisch en vegan! Voor de range "Cuatro Vendimias" wordt de selectie gemaakt door de beroemde vinoloog en wijnmaker Ángel Callega, een gereputeerde wijnmaker die inmiddels meer dan 45 jaar bij dit domein betrokken is!
Vinificatie van de Cuarenta Vendimias Ribera del Duero
Van het huis Cuatro Rayas treft men aan de bovenzijde van hun gamma wijnen aan met de toevoeging: Cuarenta Vendimias, een eerbetoon aan Ángel Callega, de beroemde wijnmaker die meer dan 40 jaar bij deze bodega heeft gewerkt als wijnmaker. En die nog steeds aan Cuatro Rayas verbonden is. Deze D.O Ribera del Duero is gemaakt van 100% Tempranillo druiven en rijpt 10 maanden op eiken.
Kleur, geur en smaak van de Cuarenta Vendimias Ribera del Duero
Deze Ribera del Duero heeft een intense kersenrode kleur met een vleugje purper. De neus is indringend en schoon, een tintje van zoethout en rijp zwart fruit. Rijpe pruim. In de smaak keert dit terug, met hints van mokka en roostering van het vat. Krachtig, complex, zachte tannines en een fraaie afdronk.
Milton Park
Shiraz
Fles €10,50 / Doos €59,70
Selecteer opties
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Eenheid
FlesDoos (6 flessen)
Milton Park Shiraz, vol rood van kleur. Zwoele, volle smaak, waarin eucalyptus, zwarte peper en rijpe bosvruchten voorkomen. Zeer karakteristiek met een lange finale. De druiven voor deze Shiraz vergisten 7 tot 10 dagen op een lage temperatuur van 22 à 25°C in roestvrij stalen tanks. Hierdoor kreeg de wijn een volle en fruitige expressie. De wijn rijpt vervolgens enkele maanden op Amerikaans eiken.