Checkmark Bestel hier uw favoriete Pinot Noir! 

Checkmark vanaf €50,- gratis verzending in Nederland

Checkmark Per fles te bestellen

Checkmark per fles te bestellen
Checkmark vanaf €50,- gratis verzending
Checkmark in Den Bosch en omgeving

Je kent ze vast wel, de mooie wijnrekken van smeedijzer of hout, die in de keuken of woonkamer staan. Deze zien er gezellig en gastvrij uit, maar voor de wijnen is dit op langere termijn helaas funest. Dit omdat de huiskamer en keuken niet voldoen aan de eisen voor het bewaren van wijn. Voor bewaring van wijn is de ideale temperatuur stabiel tussen 10 en 15 graden. Verder wordt aangeraden de wijnen donker te bewaren, zonder trillingen. Door bewaring in de verkeerde ruimte, kan een wijn wel tot vier keer zo snel verouderen.

Het is van belang dat er een vochtigheidsgraad van 55% tot 75% aanwezig is. Flessen met een kurk moeten liggend bewaard worden, rechtop droogt de kurk namelijk uit door oxidatie. Wijnen met schroefdop daarentegen kunnen wel rechtop bewaard worden.

Witte wijnen kunnen beter niet in de koelkast bewaard worden, de kurk wordt daardoor hard en verliest zijn elastisch vermogen. Champagne verliest zelfs mousse wanneer deze te lang in de koelkast bewaard wordt.

De beste plaats om wijnen te bewaren is een kelder of kruipruimte. Let hierbij wel op dat de temperatuur constant is, en het niet te vochtig wordt in de winter.

Heb je geen kelder? Dan is de wijnklimaat-kast een echte aanrader! Deze zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en prijsklassen. Let bij aanschaf op de verschillende temperatuurzones waarover de kast beschikt. Dit varieert namelijk voor witte en rode wijnen.

De beste tip die wij jullie kunnen geven, is dat de meeste wijnen geproduceerd worden om binnen een paar jaar gedronken te worden. Het is vaak niet beter om de wijn een langere tijd te bewaren, dus maak open die fles en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *