Checkmark Bestel hier uw favoriete Pinot Noir! 

Checkmark vanaf €50,- gratis verzending in Nederland

Checkmark Per fles te bestellen

Checkmark per fles te bestellen
Checkmark vanaf €50,- gratis verzending
Checkmark in Den Bosch en omgeving

Sinds september 1982 ben ik al werkzaam in de horeca, mijn eerste stage als jongste bediende was bij restaurant de Swaen in Oisterwijk. Ik moest nog 16 worden en had nog nooit een glas wijn gedronken, van thuis uit ook niet mee opgegroeid. Mijn vader is pas alcohol gaan drinken toen hij 35 jaar oud was, in de weekenden een glaasje Graves Superieures, als ik het me goed herinner uit literflessen.
Ik mocht bij de Swaen de sommelier Coen Pollaart helpen in de wijnkelder, geweldig vond ik het. Hij vertelde me van alles over wijn en daar is mijn liefde voor dit prachtige product ontstaan.
Hierna tijdens mijn opleiding nog bij diverse andere restaurants gewerkt waar ik steeds meer over wijn te weten kwam.
Vooral in de periode dat ik bij La Rive in het Amstel Hotel mocht werken, en in die hoedanigheid mocht ik voor het eerst mee naar wijnproeverijen. Proeverijen bij grote bekende importeurs, en chique wijnhandelaren.

Nu bijna 35 jaar later, honderden proeverijen verder is mij eigenlijk altijd iets speciaals opgevallen. Je ontvangt bij binnenkomst een keurig verzorgde proeflijst met de wijnen die er op de proeftafel komen, met daarachter de prijzen.
Met name over het laatste heb ik een andere mening, nu ik zelf wijnproeverijen geef. Als je namelijk een wijn gaat proeven, kijk je op je proeflijst en ziet daar tevens het bedrag bij staan. Je gaat dan toch anders proeven als een wijn €7,95 kost of €14,95 per fles. Wellicht heb ik mij daar ooit ook schuldig aan gemaakt. Want duurder hoeft niet altijd uw smaak te zijn.

Bij BellWines doen we het anders; op onze proeflijsten hebben we bewust de prijzen achterwegen gelaten. We laten de klant eerst de wijnen proeven, en vertellen daarna pas de prijs. Wat net als tijdens onze laatste proeverij, vaak tot hele plezierige verrassingen kan leiden.

Probeer het maar eens, proeven zonder precies te weten wat de fles kost.

Op uw gezondheid,

Hans den Dekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *