Toont alle 7 resultaten

 • Aanbieding!

  False Bay Bush Vine
  Pinotage

  5,95

  Elegante Pinotage, rijk en zacht met kruidig rood fruit in de neus. In de smaak sappig rood fruit met zachte tannines.
  Waterkloof Estate, In 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch, slechts drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl op het domein wordt volledig Biodynamisch gewerkt.

   

 • Aanbieding!

  False Bay Crystalline
  Chardonnay

  5,95

  De wijnen van False Bay zijn met natuurlijke gisten gefermenteerd. De druiven zijn van nauwkeurig geselecteerde, voornamelijk biologisch werkende wijnboeren.
  De wijnen worden gemaakt op het Estate Waterkloof.
  Waterkloof Estate, In 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch, slechts drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl op het domein wordt volledig Biodynamisch gewerkt.

 • Aanbieding!

  False Bay Windswept
  Sauvignon Blanc

  5,95

  Geen over aromatische Sauvignon Blanc maar juist verfijnd met in de neus tropisch fruit en citrus. Een rijke smaak met verfrissende zuren.
  Een natuurlijk vergiste Sauvignon Blanc die daardoor minder expressief is in de neus echter in de smaak opvallend rijk en complex is met o.a. tonen van citrus, ananas en kaki.
  Waterkloof Estate, In 2004 werd dit schitterende wijndomein aangekocht door Paul Boutinot. Waterkloof is gelegen op de Schaapenberg in Somerset West, Stellenbosch, slechts drie kilometer verwijderd van de oceaan. De wijngaarden voor de Waterkloof wijnen zijn gelegen op de bovenste hellingen van dit domein, 300 meter boven de zeespiegel. Ze worden gekenmerkt door hun minerale karakter en elegante stijl op het domein wordt volledig Biodynamisch gewerkt

 • Rijk’s Pinotage ‘Touch of Oak’
  Coastal Region

  15,00

  Mooie donkerrode kleur. Royale geur van fruit als pruim, kers en aardbei, ook iets eiken. Goede
  voortzetting van het fruit in de smaak, die verder vol en elegant is, opnieuw bescheiden eiken, sappig, iets
  kruiden met in de afdronk vriendelijke tannines.

 • Soopjeshoogte Chenin Blanc Western Cape

  6,95

  Soopjeshoogte Chenin Blanc,Chenin Blanc is de meest verbouwde druivensoort in Zuid-Afrika en komt oorspronkelijk uit de Loire in Frankrijk. Deze Chenin Blanc is een droge, frisse, zuivere wijn barstensvol fruit. Goed in balans,verfrissende aangename zuren.
  Soopje was de bijnaam van een bekende Afrikaanse wijnbouwer. In de twintiger jaren van de vorige eeuw genoot hij grote populariteit vanwege zijn kennis van de wijnbouw en zijn humoristisch karakter. Zijn wijngaarden lagen op een zogenaamd “kopje” ofwel hoogte met uitzicht op de Helderberg. Al snel werd zijn, voortreffelijk gemaakte, wijn in de volksmond “Soopjeshoogte” genoemd. De wijnen van Soopjeshoogte zijn fris en delicaat van smaak, goed in balans met veel fruit en volle aroma’s.

 • Tanagra
  Shiraz

  12,95

  Een kruidige en aardse Shiraz van oude stokken van één wijngaard (single vineyard). De McGregor Vallei is Shiraz land: het biedt de ideale condities om een rijke en krachtige Shiraz te produceren. De vergisting vindt plaats in open tanks, opgestart door wilde giststammen. Gedurende de vergisting wordt de hoed driemaal daags ondergeduwd. De jonge wijn rijpt vervolgens voor 14 maanden in 225 liter Frans eiken vaten. Het resultaat is een diep paarse wijn met een prachtige balans tussen donker fruit en aardse tonen. In de mond vol, met een goede structuur en tonen van pruim en peper. De afdronk is lang en uiterst smakelijk. Heerlijk om nu van te genieten of de aankomende 5 jaar.

   

 • Tanagra
  Heavenly Chaos

  12,95

  Heavenly Chaos dankt zijn naam aan het feit dat het geen “voorbedachte” wijn is. Het principe is simpel, merlot is de basis en deze wordt aangevuld met wat (eventueel) over is in de vaten nadat de andere wijnen zijn gebotteld. “Chaos” slaat op deze aparte werkwijze, waardoor de samenstelling van de wijn ieder jaar anders is. Ter illustratie, jaargang 2017 was een blend van merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc, terwijl de huidige jaargang (2018) een single vineyard merlot is.
  Het woord “Heavenly” is een verwijzing naar het resultaat: een heerlijke, zijdezachte wijn. De Tanagra Heavenly Chaos geurt heerlijk naar gestoofd donker fruit, waaronder pruimen en kersen. Daarnaast heeft de wijn tonen van geroosterde koffiebonen, vanille en specerij. In de mond zijdezacht, met rijpe donkere fruitaroma’s en een hint van laurier. De afdronk is lang en intens. Vergeleken met de andere Tanagra wijnen is de Heavenly Chaos ietwat lichter van stijl, vanwege het gebruik van merlot en omdat de druiven iets eerder geplukt worden. Heerlijk om nu van te genieten of de aankomende 7 jaar.