Toont alle 10 resultaten

  •  Rueda
    ‘Casamaro’ 

    6,25

    Rueda ‘Casamaro’ is een verdejodruif staat op de arme bodems van dit gebied en wordt veelal volgens de guyot double methode gesnoeid, als plant met 2 armen. De viuradruif groeit ‘en vaso’ op de grond in struikvorm. De leeftijd van de oudste wijnstokken bedraagt ruim 100 jaar. De druiven vergisten gecontroleerd bij lage temperaturen in roestvrij stalen tanks. In het vroege voorjaar gaat de wijn op fles. Aperitief, frisse salades, visgerechten of asperges.

  • Camina
    Verdejo

    5,95

    Verdejo Camina Bodegas Cristo del la vega,Frisse, fruitige, zomerse witte wijn afkomstig uit La Mancha in het midden van Spanje. Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend Verdejo druiven en dit geeft de wijn haar typerende, zomerse karakter. In de neus komt het stuivend fruit je tegemoet dat doet denken aan groene appeltjes, citrusfruit en vers gemaaid gras. De frisse smaakbeleving biedt een licht zuurtje in de achtergrond, dat het verfrissende karakter van deze wijn perfect ondersteunt. De afdronk is fris en fruitig en doet verlangen naar meer. Deze wijn leent zich perfect als aperitief- of zomerwijn en is geschikt voor vrijwel iedere gelegenheid. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.

  • Camina Tempranillo
    Rosé

    5,95

    Tempranillo Rosé Camina, Heerlijke rosé wijn gemaakt van uitsluitend Tempranillo druiven en afkomstig uit het midden van Spanje, La Mancha. Het lichte, rijpe, rode fruit in de geur doet denken aan aardbei en framboos. In de smaakbeleving ook veel, rijp rood fruit met een mooi frisse, aangename ondertoon en een licht romige afdronk met een klein, elegant zuurtje. Deze wijn laat zich perfect serveren als aperitief- of borrelwijn maar kan ook uitstekend gecombineerd worden bij lichtere voorgerechten zoals een frisse salade. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.

  • Mas Codina Blanc Bio,
    Penedès

    8,95

    Mas Codina Blanc Bio Penedès, Deze bijzondere wijn wordt gemaakt van Xarel·lo (30%), Macabeo (30%), Chardonnay (25%) en Muscat (15%) druiven. De wijnstokken zijn 25 tot 60 jaar oud en geven daardoor veel, maar vooral ook rijpe en ontwikkelde smaken aan de wijn. Deze wijn voldoet perfect aan de verwachtingen die je er van mag hebben! De volle neus biedt duidelijke tonen van rijp tropisch fruit en de smaakbeleving bevestigt deze volle neus met veel tropisch fruit en een vleugje citrus. Dit concentraat houdt in de smaakbeleving lang aan en resulteert in een droge, fruitige afdronk. Deze wijn laat zich perfect combineren met diverse gerechten met (gegrilde) vis, koud vlees en frisse, jonge kazen. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 10 graden Celsius.

  • Rias Baixas D.O.
    Albariño

    12,95

    Rias Baixas,Deze aromatische, fruitige witte wijn wordt gemaakt van uitsluitend Albariño druiven, veruit de bekendste en belangrijkste druif uit het Rías Baixas gebied, een gebied in het Noord-Westen van Spanje dat voornamelijk bekend staat om haar wereldberoemde witte wijnen. Volgens velen komen de beste Spaanse witte wijnen uit Rías Baixas en zij dragen dan ook, evenals de Baixa Sirena, de beschermde herkomstbenaming Denominación de Origen Rías Baixas, een garantie voor de uitzonderlijke kwaliteit van wijnen uit deze regio. De Baixa Sirena wordt gemaakt van Albariño druiven die aangeplant zijn op een bodem van graniet, bedrock, en kiezels die zorgen voor de perfecte afvoer van regenwater. De wijngaarden bevinden zich in de Salnés-vallei en leveren met haar druiven een prachtige, ietwat goudgeel gekleurde wijn op. In de neus komen duidelijk de frisse, minerale tonen naar voren, evenals de ziltigheid en het vleugje kruiden, allen zeer typerend voor een Rías Baixas Albariño. In de smaakbeleving enkele frisse, bijzonder aangename zuurtjes in combinatie met rijp citrusfruit en een vleugje steenfruit zoals mango. De afdronk is zacht, fris en biedt een bijzondere balans tussen enerzijds rijpe tonen en anderzijds een verfrissend zuurtje. Deze wijn laat zich dan ook perfect combineren met diverse schaal- en schelpdieren, evenals diverse vissoorten. Denk hierbij aan oesters, mosselen, (spin)krab, kreeft of gerookte vis. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 8 graden Celsius.

  • Ribera Del Duero
    Crianza

    18,95

    Ribera del Duero Crianza,Deze volle, stevige rode wijn wordt gemaakt van uitsluitend Tempranillo druiven. Deze wijn is afkomstig Ribera del Duero, gelegen in het overkoepelende Castilla y León, en geniet de beschermde herkomstbenaming Denominación de Origen Ribera del Duero, een garantie voor de kwaliteit van wijnen uit deze regio. Deze wijn wordt gemaakt van uitsluitend Tempranillo druiven (lokaal ook wel Tinta del País) afkomstig van vier verschillende percelen binnen Sotillo de la Ribera, te weten: Miraflores, El Corcho, Sullerto en Cornesa. Deze wijn rijpt na de productie nog 12 maanden op eikenhouten barriques van 225 liter, waarvan 80% Amerikaans eikenhout en 20% Frans eikenhout en daarna nog 3 maanden op Franse eikenhouten vaten van 20.000 liter. Vervolgens rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op fles in de kelders van de bodega om zo zijn elegante, verfijnde karakter te verkrijgen en de smaken zich optimaal te laten ontwikkelen. Deze donkere, kersenrood gekleurde wijn biedt in de neus complexe tonen van rood en zwart fruit met lichte aroma’s van bloesem, balsamico en een kruidige ondertoon. Ook komt de malolactische gisting op de achtergrond terug, evenals zachte tonen van cacao en toffee. De smaakbeleving is vol, rond en gebalanceerd met veel rijp donker fruit, tonen van laurier en minerale ondertoon. De afdronk is al even zo gebalanceerd en elegant als de smaakbeleving en houdt bijzonder lang aan. Deze wijn laat zich perfect combineren met diverse (gegrilde) vleesgerechten zoals bijvoorbeeld wild, maar is ook erg lekker bij stoofpotjes om zo van te genieten. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius

  • Rood Muga Rioja

    Rioja Muga
    Reserva

    22,50

    Rioja Muga Reserva,kastanjebruin van kleur. Rijk en zacht aroma van fruit en vanille. Complexe ontwikkelde smaak, zachte tannines, licht tabak, gekonfijt fruit en ceder, zeer toegankelijk met een milde afdronk.Na gisting op grote houten vaten ondergaat de wijn een rijping van 24 maanden in barriques van Frans en Amerikaans eiken. Klaring via vers eiwit, de wijnen worden niet gefilterd. Dit alles zorgt voor het authentieke karakter, waar Muga om bekend staat. De wijnen worden niet gefilterd. De flessen blijven nog minimaal 12 maanden in de kelder bewaard.

  • Wit rueda finca

    Rueda Verdejo
    Lias Finca Tres Olmes

    8,95

    Rueda Verdejo Lias Finca Tres Olmes, de verdejo druif staat op de arme bodems van dit gebied en wordt veelal volgens de guyot double methode gesnoeid, als plant met 2 armen. De leeftijd van de oudste wijnstokken bedraagt ruim 100 jaar. De druiven vergisten gecontroleerd bij lage temperaturen. De wijn wordt gedurende de winter ‘sobre lías’, dus op zijn droesem, gelagerd op tank met regelmatige bâtonnage, het doorroeren van de lie. Op deze manier krijgt de wijn zijn finesse en de zachte, rijpe smaak.

  • Tempranillo Syrah
    Roble Camina

    6,95

    Tempranillo Syrah Roble Camina,Bijzonder aangename rode wijn gemaakt van 70% Tempranillo en 30% Syrah druiven. In de neus biedt deze wijn tonen van rijp rood fruit zoals kersen en bessen, afkomstig van de Tempranillo druif. De Syrah geeft de wijn in de neus een vleugje kruiden en concentraat mee. De smaakbeleving biedt wederom veel rijp fruit en in de achtergrond lichte tonen van vanille door de 3 maanden houtrijping die deze wijn ondergaat. Deze houtrijping maakt de wijn ietwat ronder en zachter, zonder deze een zwaar karakter te geven. De afdronk is fruitig, zacht en houdt lang aan. Deze wijn leent zich uitstekend voor iedere gelegenheid, van borrel tot feestje tot diner. Zijn toegankelijke karakter maakt deze wijn een groot succes. De ideale serveertemperatuur is ongeveer 18 graden Celsius.

  • Wine by Nature
    Airen/Sauvignon Blanc (BIO)

    5,10

    Een lichtgele, frisse en fruitige witte wijn.

    Wine by Nature © heeft als doel om met zijn gepassioneerde wijnboeren een uitgebalanceerd ecosystem in de wijngaarden te creëren.

    Tussen de wijnranken groeien de bloemen en kruiden, vliegen lieveheersbeestjes en zoemen de bijen.
    De biologische wijnboer geeft graag de natuur de ruimte. Het levert gezonde wijnranken op, die diep wortelen en het beste uit de grond halen.